Mengapa Saya Tidak Melihat Iklan Saya dalam Penyenaraian Craigslist?

Internet mengubah cara kita membeli, menjual dan mengiklankan barang dan perkhidmatan. Salah satu laman web yang memudahkan pengguna untuk mencari apa yang mereka cari dan mengiklankan perkara yang ingin mereka singkirkan adalah Craigslist, laman web iklan baris dalam talian. Tetapi pengguna yang mengeposkan ke Craigslist yang berharap dapat menjual sesuatu mungkin menghadapi beberapa masalah, iaitu menyingkirkan iklan mereka oleh laman web tanpa pemberitahuan.

Apa itu Craigslist?

Craigslist adalah laman web iklan baris dalam talian percuma yang membolehkan pengguna mengiklankan barang, perkhidmatan atau perjumpaan di bandar tempat mereka tinggal. Halaman Craigslist dilokalkan, yang bermaksud bahawa ketika pengguna menyiarkan iklan, itu hanya muncul untuk pengguna Craigslist di kota tertentu yang dipilih pengiklan. Ini kadang-kadang dapat memotivasi pengiklan yang berharap dapat menjangkau pelbagai pelanggan untuk sering beriklan di beberapa bandar. Apabila anda melakukan ini, kemungkinan besar iklan anda tidak akan dipaparkan di laman web ini, walaupun anda menerbitkannya. Proses ini dipanggil "ghosting."

Apa itu Ghost Ghost?

Craigslist membolehkan sesiapa sahaja menyiarkan iklan dan tidak mengesahkan sebarang transaksi yang berlaku melalui laman web. Dengan sedikit peraturan, banyak spammer dan penipu menggunakan laman web ini untuk mengebom orang dengan iklan spam atau penipuan. Apa yang akan dilakukan oleh Craigslist jika iklan anda ditandai sebagai spam membuang iklan tersebut setelah anda menerbitkannya dan tidak memberitahu anda. Iklan "hantu" seperti ini tidak dapat dilihat oleh pengguna lain.

Cara Menangani Ghosting

Ketika iklan anda di-hantu, Craigslist tidak memberikan alasan mengapa ia di-hantu, kecuali untuk mengatakan pada halaman bantuannya bahawa iklan yang dikenal pasti oleh Craigslist sebagai spam akan dihapus. Craigslist juga tidak memberikan maklumat mengenai elemen tertentu dalam iklan yang mungkin telah ditandakan sebagai spam. Pertaruhan terbaik untuk mengatasi iklan hantu adalah bermula dari awal dan menyusun semula iklan tersebut. Beberapa cara untuk meningkatkan peluang anda menerbitkan iklan adalah dengan menggunakan gambar yang dihoskan pada nama domain yang dipercayai, seperti laman perkongsian foto yang popular, dan untuk membatasi penggunaan pautan anda ke laman web luar.

Mendapatkan Lebih Banyak Maklumat

Sekiranya iklan anda telah dikeluarkan dari Craigslist, anda mungkin tidak dapat mendapat respons rasmi dari Craigslist tentang mengapa iklan tersebut dikeluarkan, tetapi anda boleh membuka forum Bendera Bantuan di halaman bantuan Craigslist. Forum ini membolehkan pengguna membincangkan pelbagai penyingkiran iklan dan mengapa ia dikeluarkan. Mereka juga memberikan petua mengenai jenis kandungan yang akan ditandai.