Cara Menerima Pembayaran Telefon Dengan PayPal

Sebilangan pemilik perniagaan kecil mengendalikan pembayaran telefon dengan memasukkan maklumat pembayaran ke mesin kad kredit atau memanggilnya ke syarikat pemprosesan kad kredit. Dengan PayPal, anda tidak memerlukan kaedah ini. Sebaliknya, anda menyelesaikan keseluruhan transaksi dalam talian melalui akaun pedagang PayPal anda dan perkhidmatan pemprosesan maya yang disebut Terminal Maya.

Aplikasi Terminal Maya

1

Navigasi ke halaman utama PayPal dan log masuk ke akaun saudagar anda.

2

Pilih tab "Perkhidmatan Pedagang".

3

Klik pautan "Terminal Maya" yang ditandai dengan ikon yang menunjukkan telefon bimbit dan kad kredit.

4

Klik butang "Terapkan Sekarang" untuk pergi ke aplikasi dalam talian Terminal Maya PayPal.

5

Klik butang "Mulakan Permohonan" dan ikuti arahan di skrin untuk memberikan ID cukai anda (SSN atau EIN), maklumat hubungan perniagaan, jumlah jualan bulanan rata-rata dan maklumat lain yang diperlukan untuk memohon perkhidmatan tersebut. Setelah selesai, hantarkan permohonan anda dan tunggu kira-kira dua hari bekerja untuk mendapat respons dari PayPal.

Menerima Pembayaran Telefon

1

Navigasi ke halaman utama PayPal dan log masuk ke akaun saudagar anda.

2

Klik pautan "Terminal Maya" untuk pergi ke skrin "Masukkan Pesanan Anda" Terminal Maya.

3

Masukkan maklumat pembayaran telefon pelanggan anda termasuk jenis mata wang transaksi, jumlah pembayaran bersih, penghantaran, peratusan cukai, jenis transaksi, jenis kad debit kredit atau tandatangan (Visa, MasterCard, Discover atau American Express), nombor kad dan tarikh kad tamat. Sekiranya anda ingin menambahkan keterangan urus niaga pilihan, ID invois atau kod keselamatan kad, masukkan maklumat di medan yang sesuai.

4

Klik butang "Kirim" untuk menyelesaikan transaksi dan menerima pembayaran anda.