Cara Membuat Urusan Pembayaran Cukai Harta

Sebilangan besar daerah mempunyai cukai harta tanah setiap tahun. Banyak daerah sudah membahagikan cukai menjadi dua pembayaran dan menganggap ini satu-satunya bentuk bentuk pembayaran yang tersedia. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak mempunyai dana untuk membayar, terutamanya jika ini merupakan tahun perniagaan yang sukar atau anda merupakan perniagaan permulaan. Sekiranya demikian, adalah bijak untuk mengambil tindakan untuk melihat apakah anda boleh membuat pembayaran ansuran untuk menampung cukai harta tanah anda sebelum terlambat.

1

Hubungi pejabat bendahari daerah anda untuk mengetahui sama ada anda boleh membuat pembayaran ansuran. Bagi mereka yang tinggal di Houston, pilihan itu ada. Sekiranya anda hanya berhutang dengan ansuran sekarang, Harris County membenarkan pembayaran sebahagian sehingga ansuran berikutnya atau sehingga anda melunaskan jumlahnya. Anda boleh dinilai hukuman kerana kenakalan. Sekiranya ansuran anda jatuh tempo pada bulan Februari, anda boleh membuat sebahagian pembayaran untuk hutang, denda dan faedah tanpa perjanjian sehingga bulan Jun. Selepas bulan Jun atau tarikh ansuran cukai berikutnya, anda mesti membayar sepenuhnya atau mengatur rancangan pembayaran untuk mengelakkan bayaran kutipan.

2

Buat rancangan pembayaran dengan entiti percukaian, sebelum dilelong. Mereka yang tinggal di Harris County boleh membuat pembayaran dalam talian di laman web Pejabat Cukai Harris County melalui Amegy Bank dengan pembayaran minimum $ 1. Anda boleh menggunakan e-Check, MasterCard, American Express, Visa atau Discover untuk membayar bil. Bayaran untuk anda menggunakan kad kredit berbeza dari jumlah tetap hingga lebih dari 2 persen dari bil. Anda juga perlu membayar cukai yang terhutang sebelum pengebilan berikutnya. Banyak entiti menawarkan perkhidmatan pembayaran dalam talian. Banyak daerah yang membenarkan pembayaran mengenakan yuran untuk setiap transaksi.

3

Lihat senarai cukai tertunggak yang serius untuk bandar Houston. Sekiranya anda ketinggalan dalam cukai harta tanah, anda akan mempunyai beberapa entiti termasuk daerah sekolah tempatan, bandar Houston dan Harris County, antara lain. Anda mesti melihat semua entiti yang boleh melampirkan harta tanah anda dengan cukai tunggakan. Keupayaan untuk membuat rancangan pembayaran berbeza-beza. Anda mesti menghubungi pengacara pemungutan untuk salah satu entiti tersebut sekiranya anda berada di blok lelong untuk meminta rancangan pembayaran. Anda boleh membuat pembayaran secara dalam talian di laman web Cukai Harta Tanah Harris County sehingga salah satu entiti menuntut anda untuk cukai balik.

4

Tanya sama ada daerah itu menerbitkan senarai tunggakan. Sekiranya benar, ketahui berapa tunggakan anda sebelum pegawai menyenaraikan tunggakan anda. Sekiranya harta anda tertunggak selama beberapa tahun, meminta rancangan pembayaran dapat menyelamatkan anda dari tanggungan cukai dan akhirnya penjualan harta tanah anda di lelong. Namun, kerana daerah sering memasukkan akaun tunggakan di surat khabar, ini mungkin tidak menghentikan penerbitan kenakalan dan konotasi negatif untuk perniagaan anda. Sekiranya anda tertunggak pada cukai harta tanah Houston anda, bandar tidak akan menggunakan perniagaan anda sebagai vendor.

5

Buat akaun escrow jika daerah tidak menerima pembayaran sebahagian. Akaun escrow tidak lebih daripada akaun bank yang anda ketepikan untuk dana cukai harta tanah. Setelah anda mengumpulkan cukup untuk membayar keseluruhan bil, minta cek juruwang untuk membuat pembayaran kerana banyak entiti kerajaan tidak menerima cek perniagaan atau peribadi untuk cukai tunggakan.