Alternatif untuk Frostwire & Limewire

Pelanggan perkongsian fail peer-to-peer telah berjaya. Sebilangan besar dari mereka kini menyediakan perkhidmatan lain seperti penstriman dan carian automatik. Selepas penutupan Limewire, orang berpindah ke perkhidmatan lain seperti Frostwire, klien BitTorrent yang serupa dengan Limewire. Pelanggan BitTorrent, yang membolehkan anda memuat turun fail secara berkumpulan dari pengguna lain, tetap produktif, tetapi bukan satu-satunya alternatif.

Vuze

Sama dengan Frostwire, Vuze adalah pelanggan BitTorrent; ia menyediakan cara untuk memuat turun fail demi fail dari rakan sebayanya. Untuk menggunakannya, anda harus memuat turun fail torrent tertentu. Vuze juga menyediakan fungsi cariannya sendiri: cukup masukkan nama fail yang ingin anda muat turun dan tentukan rangkaian yang ingin anda cari untuk torrents. Vuze bahkan mempunyai pemain media terbina dalam, menjadikannya kedai sehenti untuk media. Di samping itu, Vuze mengedarkan kandungan yang dilesenkan dari rangkaian proprietari seperti BBC, A&E, dan PBS.

uTorrent

uTorrent adalah Pelanggan BitTorrent lain yang serupa dengan Vuze. Tidak seperti Vuze, bagaimanapun, ia memiliki jejak yang ringan, mengambil ruang kurang dari satu megabait. Anda perlu melakukan sendiri pencarian torrents - walaupun pelanggan kecil, ia tidak memberikan sokongan pengguna. Laman web uTorrent memang menyediakan bar alat Carian, tetapi itu bukan penyelesaian all-in-one. Anda menguruskan penggunaan lebar jalur keseluruhan anda di menu Pilihan, dan bahkan menggunakan penjadual untuk menetapkan waktu muat turun dan muat naik puncak.

DC ++

Dari semua alternatif yang dikemukakan, DC ++ adalah program terdekat dengan Limewire yang masih beroperasi. Seperti Limewire, ia menghubungkan rakan sebaya secara langsung dan membolehkan mereka memuat turun antara satu sama lain. Tidak seperti Limewire, ia tidak mempunyai pusat atau repositori - sebaliknya, pengguna yang menggunakan perkhidmatan dapat menyambung ke pelayan rangkaian individu. Kelemahannya adalah, mana-mana pelayan yang diberikan mungkin tidak tersedia untuk orang ramai. Pelayan boleh dikunci di belakang kata laluan, terhad kepada orang yang mengakses Internet dari lokasi tertentu, atau mengenakan syarat perkongsian minimum kepada pengguna. Setelah disambungkan ke rangkaian, anda boleh menggunakan bar carian terbina dalam untuk mencari fail yang anda mahukan dan memuat turunnya dengan kelajuan selalunya lebih cepat daripada torrents.

Laman Web Hosting Muat turun Langsung

Cara terakhir untuk menggantikan rangkaian peer-to-peer terletak pada percambahan besar laman web muat turun langsung seperti Rapidshare, MediaFire dan Megaupload. Mereka cenderung menjadi cara paling lambat untuk memuat turun fail secara percuma, kerana laman web ini menghadkan penggunaan lebar jalur untuk pelanggan yang tidak membayar. Walaupun begitu, anda tidak memerlukan program khas untuk menggunakannya. Cukup muat naik fail ke laman web dan kongsi pautan dengan orang lain.