Apa Kelebihan Mempunyai Gym Office Korporat?

Pekerja anda bekerja berjam-jam, mungkin duduk di meja mereka sepanjang masa. Tingkah laku tidak aktif mereka boleh membawa banyak kesan buruk, termasuk peningkatan kemungkinan terkena penyakit. Walaupun menjadi tanggungjawab setiap pekerja untuk menjaga kesihatannya, sebagai majikan, anda mempunyai kepentingan untuk mempromosikan tenaga kerja yang sihat. Salah satu cara untuk meningkatkan kecergasan fizikal pekerja anda adalah dengan melabur di gimnasium korporat. Manfaat jangka panjang mungkin melebihi kos awal.

Kebaikan

Memudahkan pekerja anda mencari masa untuk bersenam akan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan mereka, yang dapat memberi manfaat kewangan yang besar untuk perniagaan anda, seperti peningkatan produktiviti. Tekanan dan kekecewaan kerja yang berterusan dapat menurunkan produktiviti, jadi memberi pekerja anda kaedah yang mudah untuk mengeluarkan wap juga dapat meningkatkan keuntungan syarikat anda.

Wawasan Ahli

Satu analisis kos-manfaat gim korporat mendapati mereka menjimatkan $ 1.15 hingga $ 5.52 setiap dolar yang dibelanjakan, menurut penyelidikan yang dikutip oleh buku "Fit Over 40 for Dummies," karya Betsy Nagelsen McCormack dan Mike Yorkey. Syarikat yang memulakan program kecergasan mengalami penurunan ketidakhadiran, kadar perolehan yang rendah dan penggunaan cuti sakit yang lebih rendah, yang menjimatkan wang dan peningkatan produktiviti.

Semangat yang meningkat

Pekerja yang sihat adalah pekerja yang senang. Bersenam secara berkala tiga kali seminggu mendorong pembebasan endorfin yang menaikkan mood. Bersenam juga membantu anda tidur lena, memberi anda lebih banyak tenaga sepanjang hari. Tenaga kerja yang positif dan bertenaga berkolaborasi dengan lebih baik dan lebih menarik bagi pelanggan, yang bermaksud melabur di gim korporat boleh meningkatkan produktiviti syarikat anda dan kualiti perkhidmatan pelanggan.

Manfaat yang Memikat

Gim pejabat adalah faedah menarik bagi pekerja, meningkatkan kemampuan syarikat anda untuk merekrut dan mengekalkan pekerja. Prospek menjimatkan wang keahlian gim berfungsi sebagai insentif kewangan. Akses yang selesa ke gimnasium bermaksud pekerja tidak perlu pergi ke tempat yang jauh untuk bersenam. Pekerja akan menghargai kemampuan menggunakan masa lapang secara produktif. Sebagai contoh, dapat bersenam pada waktu rehat makan tengah hari, membantu pekerja yang mempunyai masa untuk menyesuaikan semua perkara dengan jadual sibuk mereka.