Menetapkan Pilihan Cetakan ke Hitam & Putih di Snow Leopard untuk Mac

Sekiranya anda telah memasang pencetak warna, pratetap pencetakan lalai Mac OS X Snow Leopard akan mencetak semua dokumen warna anda dengan warna. Apabila anda mencetak dari program, anda boleh mengubah pilihan cetak menggunakan hitam putih untuk dokumen tertentu. Untuk menjadikan Mac anda dicetak hitam putih untuk semua dokumen yang akan datang, anda boleh menambah dan menerapkan pratetap percetakan baru yang menetapkan skala kelabu sebagai warna percetakan lalai.

1

Buka program dan dokumen yang ingin anda cetak. Klik menu "Fail" program, dan pilih "Cetak."

2

Klik senarai drop-down "Printer", dan pilih pencetak anda. Klik anak panah ke bawah di sebelah kanan senarai untuk melihat tetapan tambahan untuk pencetak yang dipilih.

3

Klik senarai drop-down yang menunjukkan nama program terbuka anda. Senarai ini boleh didapati berhampiran bahagian atas kotak dialog atau berhampiran bahagian bawah. Pilih "Jenis Kertas / Kualiti" dari senarai.

4

Klik segitiga kecil di sebelah kawasan Pilihan Warna, dan pilih "Skala Kelabu" dari menu "Warna".

5

Klik menu "Pratetap" di bahagian atas kotak dialog, dan pilih "Simpan Sebagai" jika anda ingin menjadikan pencetak anda menggunakan hitam putih sebagai pratetap lalai. Taipkan nama untuk pratetap, dan klik "OK." Klik menu "Pratetap" sekali lagi, dan pilih nama yang anda buat untuk pratetap hitam putih.

6

Klik "Cetak" untuk mencetak dokumen yang dibuka, atau klik "Batal" untuk keluar dan menyimpan pratetap baru anda.