Cara Mengakses Mel Web Yahoo Dengan Outlook

Pengguna Yahoo Mail Plus dapat mengkonfigurasi Outlook 2013 untuk memuat turun mel Web Yahoo dengan menggunakan fungsi POP. Apabila anda telah menyiapkan Outlook untuk mengakses surat Yahoo anda, anda akan dapat mengakses mesej anda dari desktop anda walaupun komputer anda tidak tersambung ke Internet. Yahoo Mail Plus adalah $ 19.99 selama setahun pada September 2013; setelah anda menaik taraf akaun anda, anda boleh menggunakan ciri POP. Akaun mel Web asas yang tidak ditingkatkan tidak dapat diakses melalui Outlook atau aplikasi e-mel desktop lain.

Pengaktifan POP Akaun Yahoo

1

Log masuk ke akaun e-mel Yahoo anda, arahkan kursor ke ikon gear dan kemudian klik "Pilihan Mel."

2

Klik "POP & Forwarding," dan kemudian klik "Akses Yahoo! Mail melalui POP."

3

Klik "Simpan."

Prospek 2013

1

Lancarkan Outlook 2013.

2

Klik "Fail | Tambah Akaun | Penyediaan Manual atau Jenis Pelayan Tambahan | Seterusnya | POP | Seterusnya."

3

Taip tetapan akaun Yahoo anda ke dalam medan. Sertakan nama, alamat e-mel Yahoo, kata laluan dan nama pengguna anda. Jenis akaun adalah "POP3", pelayan masuk adalah "pop.mail.yahoo.com" dan pelayan keluar adalah "smtp.mail.yahoo.com." Kotak dengan "Memerlukan log masuk menggunakan Pengesahan kata laluan selamat" tidak boleh mempunyai tanda centang di dalamnya. Klik "Tetapan Lagi" apabila maklumat diisi sepenuhnya.

4

Klik "Pelayan Keluar," dan kemudian klik kotak dengan kedua-dua "Pelayan keluar saya (SMTP) memerlukan pengesahan" dan "Gunakan tetapan yang sama dengan pelayan mel masuk saya" untuk memilihnya.

5

Klik "Lanjutan", klik kotak di sebelah "Pelayan ini memerlukan sambungan yang disulitkan (SSL)" untuk mengaktifkannya dan kemudian masukkan maklumat berikut di medan yang sesuai: port pelayan masuk (POP3) adalah 995; port pelayan keluar (SMTP) boleh menjadi 465, 587 atau 25 - mana yang anda pilih; jenis penyulitan boleh berupa SSL atau TLS. Masukkan pilihan waktu tamat dan penghantaran yang ingin anda gunakan.

6

Klik "OK" dan kemudian tutup Outlook. Lancarkan program sekali lagi dan kemudian klik "Kirim / Terima Semua Folder."