Hibah untuk Memulakan Kem Musim Panas untuk Kanak-kanak

Sekiranya anda memulakan kem musim panas kanak-kanak, anda boleh memaksimumkan jumlah anak yang dapat hadir dengan mencari geran yang akan membantu anda menampung kos operasi; dengan cara ini anda mempunyai lebih banyak wang untuk menawarkan biasiswa kepada pelajar yang tidak mampu menghadiri atau melancong ke kem. Mempelajari semua jenis hibah untuk memulakan kem musim panas untuk anak-anak akan membantu anda menjimatkan masa dan wang. Malah, anda juga boleh mendapatkan geran yang akan menjadikan biasiswa lebih mudah untuk diberikan. Anak-anak yang pergi ke kem musim panas akan dapat mencipta beberapa kenangan terindah mereka semasa musim panas di luar rumah.

Pilihan Geran Persekutuan

Geran persekutuan biasanya menawarkan dana hanya kepada institusi bukan keuntungan atau pendidikan. Sekiranya kem anda adalah salah satu daripadanya, anda boleh mendapatkan dana berdasarkan populasi yang anda layani atau program yang anda jalankan. Kerana banyak geran persekutuan memberi wang untuk program atau kem tertentu yang memenuhi keperluan khusus, ketika anda meneliti hibah ini, lakukan dengan mempertimbangkan rancangan program atau misi / visi kem anda. Ini akan membantu anda menentukan sama ada program anda menjadikan anda layak mendapat geran kerajaan.

Contohnya, geran Pusat Pembelajaran Komuniti Abad ke-21 membantu dengan mewujudkan pusat yang dapat melibatkan anak-anak dalam aktiviti pembelajaran dan pengayaan ketika mereka tidak bersekolah. Kem musim panas yang dikendalikan oleh institusi pendidikan dan bukan keuntungan, termasuk kem berasaskan kepercayaan, boleh memohon geran ini.

Pemberian Biasiswa

Salah satu bahagian yang paling penting untuk memulakan kem musim panas untuk anak-anak adalah dengan membuat perkhemahan datang. Namun, walaupun pemberian bantuan membayar sebahagian daripada kos operasi mereka, kem boleh menjadi mahal, menjadikannya tidak dapat dijangkau oleh sebilangan ibu bapa. Sebilangan organisasi menawarkan geran kepada kem musim panas untuk membantu mereka memberi biasiswa kepada anak-anak yang sebaliknya tidak dapat hadir kerana alasan kewangan. Sebagai contoh, Program Kem Auter Speaks Baker menawarkan pemberian biasiswa ini kepada khemah untuk kanak-kanak autistik di seluruh negara.

Pemberian untuk Bekalan

Dari makanan yang disajikan di kafeteria hingga gam yang digunakan dalam seni dan kraf, bahan yang diperlukan untuk menjalankan kem musim panas kanak-kanak banyak dan harganya mahal. Beberapa organisasi menawarkan geran untuk bekalan yang dapat membantu kem musim panas menawarkan pengalaman terbaik dan paling memperkaya untuk anak-anak yang hadir. Salah satu tempat terbaik untuk mencari geran bekalan adalah dengan organisasi dan syarikat tempatan yang mungkin bersedia menyumbangkan bekalan atau wang tunai. Sebagai contoh, Fund for Greater Hartford memberikan geran sebanyak $ 5,000 untuk bekalan untuk kem musim panas pendidikan.

Pemberian dari Organisasi

Sekiranya anda memulakan kem musim panas kanak-kanak sebagai sebahagian daripada organisasi yang lebih besar, cari juga dana dalam organisasi tersebut. Sebagai contoh, banyak perkhemahan musim panas gereja dapat meminta dana dari denominasi mereka, sementara bab organisasi bukan untung, seperti YMCA atau Boys and Girls Clubs, mungkin pertama kali mencuba organisasi nasional mereka. Selanjutnya, jika anda menjalankan kem musim panas yang ditujukan untuk hobi atau subjek tertentu, cuba cari organisasi yang juga mempromosikan hobi atau subjek tersebut. Contohnya, jika anda memulakan kem muzik, tanyakan dana kedai muzik tempatan. Sekiranya anda menjalankan kem menulis, minta kumpulan penulis tempatan untuk memberi sumbangan.