Apakah Minit Puncak untuk Verizon Wireless?

Walaupun Verizon Wireless menawarkan rancangan dengan pilihan seperti Malam Gratis dan Hujung Minggu, anda mesti memahami sepenuhnya bagaimana waktu puncak berfungsi untuk memanfaatkan masa tayangan percuma dengan betul. Tanpa pemahaman yang lebih mendalam, ada kemungkinan kesalahan yang mungkin menyebabkan anda membelanjakan lebih banyak daripada yang diperlukan pada bil tanpa wayar bulanan anda. Mencatat perkara berikut akan membantu anda mengelakkan berlakunya lebihan yang berlebihan kerana perbezaan bil yang membingungkan.

Waktu Puncak

Pagi hingga lewat petang pada hari Isnin hingga Jumaat dianggap waktu tayang puncak dengan Verizon. Ini kerana trafik rangkaian adalah yang tertinggi dalam tempoh ini dan Verizon mengenakan bayaran yang sewajarnya. Walaupun waktu mungkin berbeza-beza bergantung pada lokasi dan rancangan panggilan anda, waktu udara puncak biasanya berlangsung dari jam 6 pagi hingga 21:00 waktu tempatan. Sebarang panggilan yang dibuat dalam beberapa jam ini menggunakan minit puncak anda, jadi pantau dengan teliti. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai waktu puncak di kawasan anda, rujuk perjanjian pengebilan anda atau hubungi Verizon Wireless di * 611.

Waktu Siaran Luar Puncak

Menjelang petang hingga awal pagi pada hari Isnin hingga Jumaat dianggap tidak sibuk, yang bermaksud panggilan yang dibuat dalam tempoh ini tidak menggunakan minit puncak. Hujung minggu juga percuma sehingga sebarang panggilan yang dibuat pada hari Jumaat malam hingga awal pagi Isnin juga tidak menggunakan waktu puncak. Lazimnya, waktu tayang di luar waktu bermula pada pukul 9:01 malam dan berlangsung pada jam 5:59 pagi waktu tempatan. Oleh kerana masa mungkin berbeza-beza bergantung pada rancangan anda, tanyakan kepada Verizon untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut jika diperlukan.

Crossover

Sekiranya tempoh luar waktu anda bermula pada jam 9:01 malam tetapi anda membuat panggilan pada jam 8:55 malam, keseluruhan panggilan akan ditagih sebagai minit puncak walaupun melepasi ambang puncak. Ini kerana pengebilan berdasarkan pada waktu panggilan dibuat. Untuk memanfaatkan waktu siaran di luar waktu puncak, mulailah panggilan selepas terputus atau - jika sudah melalui panggilan ketika ambang pintu menghampiri - akhiri panggilan dan mulakan yang baru. Melakukannya memastikan bahawa setiap minit yang digunakan setelah pemotongan di luar puncak tidak dikenakan sebagai minit puncak, mengelakkan penggunaan yang berpotensi mahal dan membingungkan pada bil bulanan anda.

Bayaran Mel Suara

Malah memeriksa mel suara anda menggunakan waktu udara. Walaupun sangat penting untuk mengikuti pesan selama hari kerja, ada cara alternatif untuk memeriksa surat suara anda yang kurang memakan waktu yang tersedia. Dengan menggunakan telefon bimbit, anda boleh menghubungi nombor anda sendiri dan apabila anda mendengar ucapan mel suara anda, tekan kekunci "#". Anda kemudian akan diminta memasukkan kata laluan anda dan tekan "#" sekali lagi. Anda kemudian boleh menguruskan mesej anda dari darat daripada menghabiskan masa puncak anda.