Cara Menyiapkan E-mel SBCGlobal

Sebagai salah satu syarikat komunikasi terbesar di dunia, AT&T mempunyai portfolio penawaran teknologi yang pelbagai, termasuk Wi-Fi, rangkaian telefon bimbit 4G dan perkhidmatan telefon darat. Penawaran hosting e-mel AT&T merangkumi alamat domain yahoo.com, bersama dengan sbcglobal.net dan domain lain. Terdapat sebilangan besar alat dalam talian yang boleh anda gunakan untuk mengatur dan mengubah akaun e-mel anda - ingat bahawa alat sbcglobal.net benar-benar terpisah dari alat yahoo.com.

Menetapkan Akaun E-mel Anda

Hubungi pembekal perkhidmatan telefon anda dan daftar sama ada untuk mendail atau akaun DSL. Anda akan ditanya alamat e-mel dan kata laluan awal yang anda mahukan. AT&T sangat mengesyorkan untuk berpindah ke Mel Web mereka, tetapi mereka masih menyokong alamat sbcglobal.net.

Menggunakan Program Mel Pelanggan Anda Sendiri

Sekiranya anda cuba mengatur program e-mel klien anda sendiri, seperti Outlook atau Mac Mail, buka tetingkap Pilihan atau tetapan program e-mel anda, dan kemudian masukkan maklumat akaun yang anda buat di bahagian sebelumnya. Perhatikan bahawa alamat e-mel anda juga merupakan nama pengguna anda.

Pelayan Mel

Masukkan nama pelayan yang masuk, atau POP3, dan keluar, atau SMTP, di tetingkap Tetapan atau Pilihan program mel di komputer anda. AT&T mengesyorkan anda menggunakan inbound.att.net sebagai pelayan masuk dan outbound.att.net sebagai pelayan keluar. Namun, sebilangan pengguna melaporkan ada masalah dengan pelayan tersebut, jadi anda mungkin ingin menggunakan pelayan lama di imap.mail.yahoo.com untuk mel masuk dan smtp.mail.yahoo.com untuk keluar.

Menukar Profil Akaun Anda

Akaun sbcglobal.net anda membolehkan anda menukar kata laluan untuk akaun e-mel utama anda, atau menambahkan hingga 10 sub-akaun tambahan. Setiap sub-akaun adalah alamat e-mel yang terpisah dengan kata laluannya sendiri, jadi anda boleh menyediakan akaun individu untuk ahli keluarga atau rakan perniagaan. Untuk mengakses akaun anda, kunjungi halaman Web Pengurusan Akaun AT&T (pautan di Sumber), dan kemudian pilih "Profil."