Cara Mendaftar ke Facebook Tanpa Menggunakan Nombor

Facebook memerlukan nombor telefon untuk perniagaan dan tempat tempatan. Untuk mengelakkan keperluan nombor telefon dan mendaftarkan halaman untuk perniagaan kecil anda, pilih salah satu pilihan lain yang ada. Anda juga boleh melangkau pendaftaran akaun peribadi sepenuhnya sehingga anda dapat menggunakan butiran log masuk berasingan untuk syarikat anda. Ini menjadikannya lebih mudah untuk berkongsi maklumat masuk untuk syarikat anda di antara lebih daripada seorang pekerja tanpa perlu membuat banyak akaun pentadbir.

1

Navigasi ke laman web Facebook dan klik pautan "Buat Halaman".

2

Pilih salah satu pilihan halaman yang tersedia, kecuali untuk Perniagaan Tempatan atau Tempat. Memilih Perniagaan atau Tempat Tempatan memerlukan anda memasukkan nombor telefon anda. Pilihan yang sesuai untuk kebanyakan syarikat adalah pilihan Syarikat, Organisasi atau Institusi.

3

Pilih kategori untuk perniagaan anda dari menu lungsur turun "Pilih Kategori". Kemudian, masukkan nama perniagaan anda di medan "Nama Syarikat". Klik kotak "Saya Setuju Syarat Halaman Facebook" dan klik "Bermula."

4

Pilih "Saya Sudah Mempunyai Akaun Facebook" atau "Saya Tidak Mempunyai Akaun Facebook." Sekiranya anda mempunyai akaun, masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda dan klik "Log In." Sekiranya tidak, masukkan maklumat di ruangan yang diperlukan. Masukkan alamat e-mel, kata laluan dan tarikh lahir anda, kemudian taipkan kod keselamatan di medan Pemeriksaan Keselamatan. Klik kotak pilihan yang menunjukkan bahawa anda bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan Facebook dan klik "Daftar Sekarang!"

5

Periksa e-mel anda dan klik pautan pengaktifan untuk mengaktifkan akaun Halaman anda.

6

Tetapkan gambar profil anda dengan mengklik pautan "Muat Naik Foto" atau "Import Dari Laman Web." Klik "Simpan & Teruskan." Anda boleh melangkau langkah ini dengan mengklik "Langkau."

7

Taipkan keterangan syarikat anda di halaman Set Up Design. Kemudian, tambahkan pautan ke laman web perniagaan anda. Klik "Tidak" jika halaman anda bukan untuk organisasi, sekolah atau kerajaan. Klik "Simpan Maklumat." Sekiranya anda tidak mahu memasukkan maklumat ini, klik "Langkau."