Cara Membentuk Akaun Pembrokeran untuk Perniagaan

Sekiranya anda pemilik perniagaan kecil ingin memanfaatkan wang tunai anda dengan dana pasaran wang hasil tinggi, pemeriksaan faedah, hak istimewa ATM dan kemudahan membayar bil (atau pekerja anda) secara dalam talian, akaun broker mungkin sesuai dengan bil.

Dengan akaun pembrokeran, anda boleh memperdagangkan stok atau menggunakannya sebagai akaun pelaburan. Pemilik perniagaan kecil lebih suka menggabungkannya untuk menguruskan wang tunai, mengesan perbelanjaan, mengatur pembayaran berulang automatik dan memindahkan dana antara beberapa akaun. Deposit dan yuran pembukaan minimum akan berbeza-beza. Anda boleh menyediakan akaun ini dalam talian dalam beberapa minit.

Asas Akaun Pembrokeran Perniagaan

Buat senarai ciri yang sangat anda perlukan untuk akaun perniagaan anda. Contohnya, akaun pembrokeran ideal anda mungkin membenarkan baki minimum rendah tanpa bayaran penalti. Kad ATM yang membayar caj pengeluaran bukan bank boleh mendapat nilai tinggi dalam senarai anda. Sekiranya anda berniat untuk berdagang sama sekali, akaun yang mengenakan harga komisen yang kompetitif atau menawarkan perdagangan tanpa komisen pada produk tertentu dapat membuat pemotongan.

Cari Syarikat untuk Pengakap

Pilih tiga atau empat syarikat untuk mengintai. Lihat dulu jurusan, termasuk Charles Schwab, akaun perniagaan Fidelity dan TD Ameritrade. Pada mulanya, kos dan komisen yang rendah kelihatan memikat. Tetapi firma pembrokeran kecil demi malam yang mempunyai yuran yang sangat rendah dan laman web yang direka dengan buruk umumnya mempunyai perkhidmatan pelanggan yang buruk juga. Ikutilah firma yang mapan, cadangkan Forbes.

Lawati laman web syarikat di senarai pendek anda. Baca cetakan yang sangat baik pada penyataan pendedahan. Ketahui broker mana yang memberi pilihan untuk memperoleh bunga tunai anda dari pilihan dana pasaran wang yang diperdagangkan secara terbuka. Manfaatkan fungsi sembang langsung untuk bercakap terus dengan ejen perkhidmatan pelanggan. Periksa untuk mengetahui sama ada anda boleh membuka akaun melalui telefon.

Adalah idea yang baik untuk membaca ulasan pelanggan syarikat-syarikat dalam senarai pendek anda. Memang benar ada banyak rungutan di tengah penilaian yang wajar. Sekiranya masalah yang sama mempunyai banyak sebutan, namun, ini boleh menjadi pratonton masalah yang akan datang.

Buka dan Dana Akaun

Untuk akaun yang dibuat dalam talian, anda boleh menandatangani secara digital dan kemudian memuat turun semua borang dan pendedahan serta penyataan risiko. Berharap untuk menjawab soalan mengenai tahap pengalaman perdagangan anda. Syarikat broker diminta untuk memberi amaran kepada anda mengenai risiko perdagangan.

Urus Akaun Pelaburan Perniagaan Anda

Bina profil akaun anda dan sediakan pindahan perbankan. Buat akaun penjejakan pembayaran dan perbelanjaan bil anda. Luangkan masa untuk membuat amaran akaun (iaitu, dana rendah, perlu dibayar bil). Sekiranya anda merancang untuk membeli saham, kenali platform perdagangan dan pelajari cara membuat pesanan.

Perhatikan bahawa anda boleh menghubungkan beberapa akaun bank luaran ke akaun pembrokeran anda dan menggunakannya sebagai "hub", iaitu akaun utama anda untuk semua transaksi perbankan.