Cara Meletakkan Aplikasi pada Kad SD pada LG Optimus

Pilihan yang pertama kali diperkenalkan dengan kemas kini Android 2.2 Froyo, pengguna dengan telefon pintar Android seperti LG Optimus dapat memindahkan aplikasi yang dipasang dari storan dalaman telefon mereka ke kad SD. Ini membebaskan memori berharga yang menjadikan telefon anda tetap berjalan pada prestasi optimum, yang bermaksud anda boleh menghantar e-mel kepada pelanggan, memanggil pelanggan dan mengakses aplikasi yang diperlukan tanpa gangguan sistem yang ketinggalan zaman. Ini juga menyediakan cara yang dapat dikembangkan untuk memasang seberapa banyak aplikasi yang dapat ditampung oleh kad SD anda. Untuk aplikasi yang menyokong pelaksanaan kad SD, anda dapat memilih pilihan "Simpan ke Kad SD" dari dalam menu "Tetapan" utama telefon.

1

Pasang kad microSD ke dalam slot di sebelah kiri telefon. Telefon anda semestinya sudah terpasang dengan kad memori, tetapi anda boleh memperluas penyimpanan hingga 32GB.

2

Tekan butang "Menu" di bahagian depan telefon dan pilih "Tetapan", kemudian "Kad SD & Penyimpanan Telefon."

3

Pastikan kad SD dikenali dan ada ruang yang ada. Kad SD yang dipasang dengan betul akan mencerminkan jumlah jumlah dan ruang yang ada pada kad dan memberi anda pilihan "Unmount SD Card" untuk pembuangan yang selamat. Sekiranya dipasang dengan tidak betul, jumlah ruang dan ruang yang ada akan menggambarkan status "Tidak tersedia".

4

Tekan butang "Kembali" untuk pergi ke menu sebelumnya. Pilih "Aplikasi", kemudian ketuk "Urus Aplikasi."

5

Benarkan peranti menyusun senarai aplikasi anda. Tekan butang "Menu" untuk menyusun mengikut abjad atau mengikut ukuran.

6

Ketik aplikasi untuk menguruskan pilihan storannya. Sekiranya pilihan itu tersedia, anda akan melihat butang "Pindah ke Kad SD" di panel Penyimpanan; ketik ini dan biarkan telefon memproses pemindahan.

7

Tekan butang "Kembali" untuk kembali ke senarai aplikasi dan ubah yang lain.