Cara Menyiapkan Novell GroupWise di iPhone

Dengan peningkatan kekuatan dan populariti iPhone di kalangan pengguna perniagaan, jabatan IT telah berusaha untuk menyesuaikan kemampuan telefon ke dalam operasi harian mereka. Ketika Novell memperkenalkan Pek Mobiliti Penyegerakan Data Novell pada akhir tahun 2010, ia akhirnya membolehkan jabatan IT menawarkan penyelesaian e-mel mudah alih untuk pengguna iPhone. Pengguna iPhone kini dapat menyegerakkan kalendar kerja, e-mel dan kenalan dengan peranti mereka menggunakan pautan ActiveSync iPhone. Penyediaannya adalah proses percuma dan mudah.

1

Ketuk "Tetapan" dari skrin Utama, kemudian "Mel, Kenalan, Kalendar" dan "Tambah Akaun" untuk mengkonfigurasi akaun GroupWise.

2

Ketik "Lain" dan kemudian "Tambah Akaun Mel."

3

Ketik nama, alamat e-mel perusahaan, kata laluan e-mel perusahaan dan keterangan di tetingkap "Akaun Baru" Ketik "Seterusnya."

4

Ketik "IMAP" atau "POP." E-mel POP memuat turun semua e-mel dari pelayan GroupWise ke iPhone dan menghapusnya dari pelayan melainkan pilihan "Buang salinan dari pelayan setelah mengambil mesej" tidak dicentang. E-mel IMAP mungkin memerlukan tetapan yang berbeza. Periksa dengan arahan persediaan tambahan pentadbir GroupWise anda.

5

Ketik nama host "Pelayan Mel Masuk" yang anda perolehi dari pentadbir GroupWise anda, bersama dengan nama pengguna GroupWise untuk "Nama Pengguna" dan kata laluan GroupWise untuk "Kata Laluan."

6

Taipkan nama host "Pelayan Mel Keluar" dari pentadbir GroupWise anda, bersama dengan nama pengguna Novell untuk "Nama Pengguna" dan kata laluan Novell untuk kata laluan. Nama pengguna dan kata laluan Novell adalah kelayakan yang anda gunakan untuk log masuk ke rangkaian syarikat anda.

7

Ketik "Simpan."

8

Ketuk "Ya" untuk dialog "Tidak Dapat Menyambung Menggunakan SSL: Adakah anda ingin mencuba membuat akaun tanpa SSL?" untuk persediaan IMAP dan "Lanjutkan" ke dialog "Sambungan Selamat Gagal - Sijil mungkin tidak sah ..." untuk persediaan POP. Ketik "OK."

9

Kembali ke tetingkap "Mail, Contacts, Calendars" dan ketuk akaun GroupWise.

10

Tatal ke bawah ke bahagian "Lanjutan" dan alihkan suis "Gunakan SSL" ke "AKTIF".

11

Masukkan "Kata Laluan" sebagai kata laluan pengesahan dan tetapan port pelayan yang anda perolehi dari pentadbir GroupWise anda. Kembali ke halaman akaun e-mel dan ketuk "Selesai."

12

Tekan butang "Rumah" untuk keluar dari aplikasi Tetapan.