Cara Mengesan Paparan Halaman dari Halaman Tertentu di Google Analytics

Laporan Kandungan Teratas dalam Analitis Google membolehkan anda melihat halaman yang paling popular di laman web anda diperingkat mengikut jumlah paparan halaman. Dengan menggunakan laporan ini, anda dapat melihat bagaimana prestasi setiap halaman di laman web anda dalam jangka masa yang dipilih. Gunakan laporan Kandungan Teratas untuk mengetahui halaman mana di laman web anda yang paling popular, berapa orang yang melihatnya dan berapa banyak wang yang diperolehnya melalui program Google AdSense.

1

Navigasi ke analytics.google.com di penyemak imbas Web anda. Klik butang "Akses Analisis" di sebelah kanan halaman dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan akaun Google anda jika diminta.

2

Klik pautan "Lihat laporan" di sebelah laman web tempat anda ingin menjejaki paparan halaman. Ini memaparkan halaman Dashboard untuk laman web yang dipilih.

3

Tatal ke bahagian bawah halaman dan klik pautan "Lihat Laporan" di bahagian bawah bahagian "Gambaran Keseluruhan Kandungan".

4

Tatal ke bahagian bawah halaman dan klik pautan "Lihat Laporan Penuh" di bahagian bawah bahagian "Kandungan Teratas". Skrin ini menunjukkan jumlah paparan halaman yang diterima oleh setiap halaman di laman web anda. Halaman dengan paparan terbanyak dipaparkan terlebih dahulu.

5

Klik julat tarikh di bahagian atas halaman untuk menyesuaikan jangka masa dari mana laporan tersebut harus memaparkan data.

6

Klik menu lungsur di sebelah "Tunjukkan Baris" di bahagian bawah layar dan pilih bilangan yang lebih besar untuk memaparkan lebih banyak halaman laman web anda di layar secara serentak.

7

Klik mana-mana halaman dalam senarai untuk melihat laporan yang memperincikan jumlah masa yang dihabiskan orang di halaman, kadar pentalan dan jumlah penghasilan AdSense (jika ada).