Cara Memindahkan Memo Suara ke Komputer & Memadamkannya di iPhone

Aplikasi Memo Suara pada iPhone anda menggantikan keperluan untuk perakam suara digital dengan membolehkan anda membuat rakaman digital nota, perbualan atau mesyuarat. Namun, seperti video, memo suara ini dapat menghabiskan banyak ruang pada cakera keras iPhone anda - terutamanya jika anda sering menggunakan aplikasi. Untuk menyimpan memo anda dan mengosongkan ruang di telefon anda, pindahkan memo tersebut ke komputer anda supaya anda dapat menghapusnya dari peranti anda.

Hantarkan Memo Suara kepada Diri Anda

1

Buka aplikasi Memo Suara pada iPhone anda.

2

Ketuk butang "senarai" dalam aplikasi, ditandakan oleh bulatan dengan tiga garis mendatar. Ini akan memaparkan senarai rakaman anda, yang dinamakan berdasarkan tarikh dan masa rakaman anda.

3

Pilih memo yang ingin anda pindahkan ke komputer anda.

4

Ketuk butang "Kongsi" biru dan pilih "E-mel" dari tetingkap pop timbul. Ini akan membuka e-mel sehingga anda boleh menghantar memo suara kepada diri anda sebagai lampiran. Kelemahan kaedah ini ialah anda hanya dapat mengirim satu fail pada satu masa dan bahawa iOS mengenakan had ukuran pada fail yang anda boleh hantar.

Segerakkan dengan iTunes

1

Sambungkan iPhone ke komputer anda dan pilih "iPhone" dari menu iTunes.

2

Klik tab Muzik di bahagian atas skrin untuk menyesuaikan pilihan penyegerakan muzik anda.

3

Pilih "Segerakkan Muzik" dan "Sertakan Memo Suara."

4

Klik "Terapkan" untuk menyimpan pilihan penyegerakan anda. Setelah iPhone anda selesai diselaraskan, semua memo suara yang ada di iPhone anda akan muncul dalam senarai main Memo Suara di bahagian muzik di perpustakaan iTunes anda.

Memadamkan Rakaman Suara

1

Ketik aplikasi Memo Suara di skrin utama iPhone anda.

2

Ketuk ikon Daftar untuk mengakses senarai rakaman yang disimpan pada peranti anda.

3

Pilih rakaman yang akan dihapus dengan mengetuk entri pada iPhone anda. Setelah dipilih, rakaman akan diserlahkan dengan warna biru.

4

Ketuk butang "Padam" dan kemudian butang "Hapus Memo Suara" untuk mengeluarkan rakaman dari peranti anda.