Bagaimana Mengetahui Bila Hari Jadi Facebook Anda

Untuk lebih daripada 400 juta orang, log masuk ke Facebook setiap hari adalah sebahagian daripada rutin mereka. Sekiranya anda tergolong dalam demografi ini, anda mungkin menghabiskan banyak masa di laman web ini tanpa memikirkan berapa lama sejak anda bergabung. Walaupun anda mungkin mempunyai idea tentang tahun anda menyertai laman web ini, ada kemungkinan untuk mengetahui tarikh yang tepat. Setelah anda mengetahui, anda boleh meraikan ulang tahun akaun Facebook anda pada waktu yang tepat dalam setahun.

1

Semak imbas ke laman utama Facebook dan log masuk ke akaun anda.

2

Klik ikon anak panah di sudut kanan atas skrin untuk memuat menu drop-down. Klik "Tetapan Akaun" dari menu itu.

3

Klik "Muat turun salinan data Facebook anda." Setelah mengklik pautan ini, anda akan menerima mesej yang mengatakan bahawa Facebook menyusun arkib peribadi lengkap anda mengenai maklumat Facebook anda, termasuk catatan, persahabatan dan tarikh anda bergabung.

4

Periksa e-mel anda untuk mendapatkan mesej dari Facebook yang mengandungi fail data. Apabila anda menerimanya, klik pada pautan dalam e-mel. Masukkan semula kata laluan Facebook anda dan klik "Muat turun Arkib." Semasa arkib memuat turun, buka folder Zip dan klik folder HTML. Klik pada folder Wall and Messages. Keduanya tidak akan menunjukkan tarikh sebenar, tetapi kedua-duanya akan menunjukkan tarikh anda mula menerima mesej dan postingan di dinding. Biasanya, ini adalah tarikh yang sama dengan anda bergabung.