Teknik untuk Mencapai Sasaran Jualan

Menerapkan teknik penjualan untuk berjaya mencapai matlamat paling berkesan apabila digunakan sebagai sebahagian daripada rancangan penjualan. Terdapat banyak teknik untuk dipilih, dan dengan latihan, pemilik perniagaan kecil dan kakitangan penjualan mereka akan mencari kaedah yang paling sesuai dengan gaya dan perniagaan peribadi mereka. Teknik penjualan yang biasa digunakan oleh jurujual yang berjaya merangkumi membagi sasaran besar menjadi sasaran yang lebih kecil, menetapkan tujuan aktiviti, menumpukan pada perkhidmatan pelanggan dan mengejar petunjuk penjualan yang berkelayakan.

Uruskan Sasaran Jualan Anda

Keluarkan tekanan sasaran penjualan yang tinggi dengan memecahkan matlamat tahunan kepada matlamat dolar suku tahunan, bulanan dan mingguan. Matlamat penjualan baru $ 1,000 terdengar kurang menakutkan daripada sasaran $ 52,000, jadi fokus untuk mencapai sasaran penjualan mingguan. Cabar diri anda dan pasukan anda untuk mencapai matlamat mingguan dengan mencatat kemajuan anda di carta di ruang makan tengah hari atau bilik kakitangan, dan beri ganjaran kepada pemain terbaik dengan hadiah mingguan kecil seperti sijil hadiah ke kedai kopi tempatan.

Tetapkan Matlamat Aktiviti

Sertakan sasaran aktiviti penjualan sebagai sebahagian daripada rancangan anda. Kaji rekod aktiviti sebelumnya dan tinjau jumlah panggilan telefon, e-mel, rujukan, janji temu dan kenalan susulan yang dibuat oleh jurujual paling berjaya di pejabat atau industri anda. Gunakan angka-angka ini sebagai asas untuk menetapkan tujuan aktiviti untuk aktiviti penjualan yang proaktif. Kaji aktiviti anda sendiri setiap minggu, dan nilaikan apa yang berfungsi untuk meningkatkan penjualan dan apa yang tidak. Selaraskan matlamat aktiviti anda dengan sewajarnya.

Memberi Perkhidmatan Pelanggan yang Cemerlang

Daripada bimbang untuk mencapai matlamat penjualan anda, tumpukan perhatian untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan. Kembangkan skrip penjualan peribadi menggunakan bahasa yang anda selesa untuk memperkenalkan pelanggan baru kepada produk atau perkhidmatan baru. Beri perhatian anda kepada pelanggan dan fokus pada memenuhi keperluan mereka daripada "menjual" apa sahaja. Nantikan soalan, kebimbangan, dan masalah masa depan.

Memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik secara konsisten menghasilkan perniagaan berulang dan rujukan dari mulut ke mulut, meningkatkan penjualan anda dan mengurangkan masa pencarian yang diperlukan.

Prospek vs Panggilan Dingin

Prospecting merujuk kepada mencari dan menjalin hubungan dengan pelanggan yang lebih cenderung membeli produk anda daripada orang biasa. Biasanya, ada hubungan langsung antara aktiviti mencari dan meningkatkan penjualan, jadi penting untuk mengetahui berapa banyak prospek yang anda perlukan dalam perancangan setiap bulan untuk mencapai sasaran penjualan anda untuk tahun ini. Hitung peratusan prospek yang biasanya anda beli dari anda. Sama ada 5% atau 25% nada yang ditutup, maklumat penting ini membolehkan anda mengira berapa banyak prospek aktif yang anda perlukan di corong pada bila-bila masa dengan membahagikan sasaran jualan tahunan anda dengan kadar kejayaan anda, kemudian membahagikan nombor itu dengan jangka masa kitaran penjualan anda.

Fokus untuk mengenal pasti sasaran pelanggan dan mendapatkan rujukan penjualan yang berkualiti dari pelanggan yang ada untuk mengisi prospek anda. Ini adalah cara yang lebih cekap untuk mencapai sasaran penjualan daripada "panggilan sejuk" atau cuba menjual kepada masyarakat umum.