Bagaimana Menjadi Pengedar Tag Auto

Menjadi ejen perkhidmatan tajuk, atau pengedar tag automatik, untuk negeri anda adalah cara untuk bukan sahaja mengembangkan perniagaan anda, tetapi juga membantu komuniti anda. Jabatan kenderaan bermotor (DMV) di kebanyakan negeri dibanjiri setiap hari dengan permintaan pendaftaran dan pembaharuan kereta baru. Proses ini agak mudah diproses. Oleh itu, untuk mengurangkan talian di pejabat DMV, beberapa negeri membenarkan kedai runcit untuk memproses prosedur yang lebih mudah seperti memperbaharui tanda plat. Sebagai tambahan kepada perniagaan yang akan anda bawa dengan menawarkan perkhidmatan tersebut, anda boleh mengenakan bayaran kepada pelanggan anda untuk kemudahan memperbaharui label kenderaan mereka di kedai anda dan bukannya DMV.

1

Ketahui apakah negeri anda membenarkan perusahaan swasta mengedarkan pendaftaran kenderaan bermotor, plat nombor dan tajuk. Beberapa negeri, seperti Maryland dan Wisconsin, memberi kuasa kepada ejen runcit bebas untuk melaksanakan tugas asas seperti memperbaharui tanda plat kenderaan.

2

Hubungi jabatan kenderaan bermotor negeri anda dan minta maklumat dan borang yang berkaitan yang diperlukan untuk memohon lesen pengedar.

3

Berikan maklumat yang diminta oleh jabatan kenderaan bermotor anda. Maklumat ini secara amnya merangkumi permohonan lesen, pernyataan kelulusan zon dari bandar anda, bon penjamin - yang merupakan bukti perlindungan insurans anda - nama pekerja anda dan pemeriksaan latar belakang jenayah. Salinan pendaftaran perniagaan anda dan bukti insurans pampasan pekerja anda juga diperlukan. Bayar bayaran yang diperlukan oleh negara anda semasa anda menghantar maklumat anda.

4

Terima kelulusan lesen atau izin pengedaran anda dan beli peralatan yang diperlukan untuk menyediakan perkhidmatan. Setiap negeri mempunyai sistem perisian yang mesti anda pelajari sebelum anda dapat mendaftarkan kenderaan dan menyebarkan tag. Dapatkan latihan yang sesuai untuk perisian sebelum memberitahu pelanggan anda bahawa anda boleh memperbaharui atau mendaftarkan kenderaan mereka.