Apa yang Perlu Dimulakan dalam Perniagaan Spa?

Industri kecantikan berkembang pesat dan boleh menjadi lumayan bagi profesional berbakat yang tahu bagaimana membuat seseorang merasa seperti satu juta dolar. Salun dan spa menawarkan pelbagai perkhidmatan kecantikan yang tidak invasif, yang kebanyakannya mengumpulkan pelanggan berulang setiap bulan. Bersaing dengan menawarkan pengalaman santai dan terapeutik terbaik di kemudahan bersih dengan kakitangan profesional dan ramah.

Perkhidmatan Bersaing

Spa menjalankan gamut dan menawarkan pelbagai perkhidmatan seperti manikur, pedikur, penjagaan rambut, balutan rumput laut, aromaterapi, rawatan muka, waxing, akupunktur, urutan wajah dan urutan seluruh badan. Untuk menentukan perkhidmatan mana yang akan anda tawarkan, kenal pasti persaingan anda dan perkhidmatan yang mereka tawarkan, potensi lubang di pasaran dan niche anda. Lawati Majalah Spa Amerika secara dalam talian atau Persatuan Spa Antarabangsa untuk mengetahui prosedur terkini yang dapat memberikan perniagaan anda keunggulan yang kompetitif.

Modal

Kos permulaan untuk spa anda mungkin melebihi $ 100,000. Anda perlu mempunyai modal permulaan yang besar untuk membayar latihan, pajakan, peralatan, gaji, iklan, perabot, bekalan, lesen, insurans dan izin anda. Membangunkan rancangan terperinci akan meningkatkan peluang anda memperoleh dana secara signifikan. Sebilangan besar perniagaan baru tidak akan layak mendapat pinjaman perniagaan. Sebaliknya, cari pinjaman Pentadbiran Perniagaan Kecil AS, pinjaman peribadi atau pelabur. Gunakan contoh rancangan perniagaan spa yang terdapat dalam talian untuk membantu anda mengembangkan rancangan yang mengenal pasti semua perbelanjaan, pendapatan berpotensi dan halangan yang berpotensi.

Pelesenan dan Latihan

Dari ahli terapi urut hingga pakar estetika hingga artis solek hingga penata rambut, anda perlu mendapatkan pelesenan dan latihan yang diluluskan oleh kerajaan dalam bidang kepakaran anda. Hubungi lembaga kosmetologi negeri anda untuk mendapatkan maklumat mengenai keperluan pelesenan, ruang lingkup perkhidmatan yang dilindungi di bawah setiap lesen dan sekolah yang diluluskan di wilayah anda. Tentukan sama ada menguntungkan dari segi kewangan untuk mengambil juruteknik dalam pelbagai bidang berbanding mendapatkan latihan sendiri. Anda boleh memilih untuk fokus pada perniagaan spa anda. Pentadbiran Perniagaan Kecil adalah sumber yang sangat baik untuk mempelajari kemahiran pengurusan perniagaan asas.

Permit

Setelah anda menetapkan nama untuk perniagaan anda, anda ingin menubuhkan syarikat dengan tanggungan terhad, atau LLC, dan mendaftarkannya dengan Setiausaha Negara anda. LLC mempunyai faedah cukai tertentu yang boleh anda bincangkan dengan akauntan yang berkelayakan. Permit lain termasuk cukai jualan, ID cukai persekutuan dan Sijil Penghunian. Anda juga memerlukan polisi insurans liabiliti yang melindungi perniagaan anda daripada kecurian, tanggungjawab, kerosakan dan kebakaran, selain insurans kenderaan komersil dan pampasan pekerja, melainkan jika kakitangan anda akan menjadi kontraktor yang diinsuranskan sendiri untuk menyewa ruang di spa anda.

Lokasi

Lokasi spa anda sangat penting. Semakin banyak keterlihatan yang anda miliki, semakin banyak anda menjimatkan perbelanjaan iklan. Sebaik-baiknya, cari lokasi di kawasan kejiranan pertengahan atau kelas atas dengan banyak lalu lintas. Pastikan anda mempunyai ruang yang cukup untuk semua perkhidmatan yang akan anda berikan, seperti ruang untuk urut dan mandi, waxing, stesen manikur dan pedikur, meja, kerusi, rak untuk produk yang akan dijual, ruang menunggu, ruang untuk penyambut tetamu , ruang rehat, bilik simpanan dan akses mudah untuk penghantaran. Apabila anda mempersempit pilihan anda, berunding dengan broker atau seseorang yang telah menyewakan ruang komersial untuk memastikan anda memahami syarat-syarat pajakan anda.

Kakitangan

Ambil pasukan profesional yang berkelayakan yang mahir dalam setiap perkhidmatan yang ingin anda tawarkan. Kakitangan anda harus kerap mengadakan pameran perdagangan atau laman web industri secara berkala untuk terus mengikuti gaya, perkhidmatan atau produk yang akan datang. Cari profesional dengan banyak pelanggan yang sesuai dengan visi spa anda. Sekiranya anda akan mengikat pekerja, pastikan mereka diinsuranskan.