Bagaimana Saya Mendapatkan Nombor ID Pengecualian Cukai Depot Rumah?

Home Depot membolehkan perniagaan dengan ID pengecualian cukai yang dikeluarkan oleh negara yang sah untuk membeli produk dari kedainya tanpa membayar cukai penjualan pada barang yang dikecualikan. Sebelum perniagaan anda dapat membeli produk dari kedai Home Depot tanpa membayar cukai jualan, anda perlu menyelesaikan proses permohonan dalam talian Home Depot yang mendaftarkan perniagaan anda untuk pengecualian cukai dan membolehkan anda membuat nombor ID Home Depot khas yang dikecualikan cukai. Setelah anda menyelesaikan proses ini dan menerima nombor ID anda, anda dapat menggunakan pengecualian cukai anda di kedai Home Depot dengan segera.

Adakah Perniagaan Anda Layak?

Sebelum anda memasuki proses permohonan, pastikan perniagaan anda memenuhi syarat. Agensi kerajaan dikecualikan cukai, dan mereka menggunakan perkhidmatan akaun bebas cukai. Sebarang perniagaan bukan untung 501c3 juga termasuk dalam kategori bebas cukai - ini termasuk gereja, organisasi perkhidmatan sosial, kumpulan pemuliharaan dan sebagainya.

Senarai kumpulan bukan untung sangat besar. Organisasi seperti Habitat for Humanity dan Palang Merah adalah antara beberapa yang akan menggunakan akaun Home Depot yang dikecualikan cukai secara berkala, kerana mereka mempunyai keperluan berterusan untuk bekalan bahan. Walau apa pun model perniagaan atau operasi, kumpulan pengecualian cukai boleh memenuhi syarat untuk mendapatkan akaun.

Home Depot tidak mendiskaun produk atau menukar harga berdasarkan akaun tersebut. Mereka hanya mengetepikan caj cukai dan akan menyerahkan laporan mereka sendiri dalam pemfailan cukai syarikat mereka untuk menyesuaikan dengan cukai yang dikeluarkan.

Memohon Akaun Anda

Pergi ke halaman aplikasi Home Depot yang dikecualikan cukai, dan klik pilihan Daftar Dalam Talian . Terdapat juga pautan ke halaman FAQ bersebelahan dengan butang pendaftaran. Klik kanan dan buka di tetingkap baru untuk meninjau soalan yang sering diajukan. Ini akan menjimatkan masa anda untuk soalan asas dan persiapan untuk permohonan.

Sekiranya anda pengguna pertama kali di laman web Home Depot, pilih pilihan pertama kali untuk membuat nama dan kata laluan akaun anda. Sekiranya anda kembali ke akaun yang ada, masukkan maklumat anda untuk log masuk.

Masukkan Maklumat Perhubungan Asas

Setelah mengklik butang Daftar , anda akan memasuki skrin yang meminta maklumat asas. Pilih keadaan, jenis perniagaan dan alasan pengecualian anda. Akhir sekali, masukkan nombor ID Cukai Negeri anda. Sekiranya anda mempunyai banyak bidang kuasa untuk dimasukkan, anda juga mempunyai pilihan untuk menambahkannya. Banyak organisasi yang bebas cukai bekerja di seluruh negeri.

Setelah memasukkan maklumat ini, anda akan membuat nama akaun anda dan menetapkan kata laluan untuk penggunaan masa depan. Masukkan akaun baru, dan ikuti serangkaian arahan untuk memasukkan maklumat anda.

Menyelesaikan Pendaftaran

Anda tidak perlu melengkapkan keseluruhan permohonan dalam satu sesi. Ia dikemas kini secara automatik, dan anda boleh keluar dan log masuk untuk menyelesaikan semua perkara mengikut garis masa anda sendiri. Setelah menyelesaikan proses pendaftaran, anda akan menerima dokumen untuk dicetak. Ini pada dasarnya adalah dokumen pendaftaran yang dikecualikan cukai yang menunjukkan maklumat asas anda.

Hantar atau Faks Dokumen

Langkah seterusnya adalah penting. Anda mesti menghantar atau mengirim faks dokumen ke alamat atau nombor yang diberikan. Anda juga harus menyimpan salinan dalam fail untuk rekod anda sendiri. Mengirim dokumen akan memberi amaran kepada jabatan hasil untuk bidang kuasa anda sehingga mereka dapat bekerja dengan Home Depot mengenai pengecualian cukai yang digunakan.

Setelah pendaftaran anda selesai, anda boleh menggunakan pengecualian. Anda tidak akan mendapat pengesahan. Anda mesti pergi ke Depot Rumah dan menguji akaun anda dengan memberikan nombor ID Pengecualian Cukai Depot Rumah anda. Anda tidak akan mempunyai kad atau cara lain untuk mengenal pasti akaun, jadi tuliskan nombor tersebut dan bawa bersama.