Kelebihan Cukai untuk Membayar Cukai Harta Tahun Awal

Salah satu kelebihan kewangan pemilikan harta tanah adalah kemampuan untuk memotong cukai harta tanah dari penyata cukai persekutuan anda. Pemilik rumah di seluruh negara rata-rata lebih daripada $ 3.000 setiap tahun dalam cukai harta tanah dan perniagaan membayar lebih banyak lagi kerana mereka juga dikenakan cukai ke atas harta benda lain seperti peralatan, kenderaan dan inventori. Pembayar cukai yang merancang perubahan undang-undang cukai atau bahkan dengan penyesuaian pendapatan, mungkin mempertimbangkan untuk membayar cukai harta lebih awal kerana menawarkan kelebihan cukai yang lebih besar untuk memotongnya lebih cepat. Walaupun ini tidak dibenarkan dalam setiap keadaan, ada kelebihan cukai untuk melakukannya apabila anda boleh.

Bolehkah Anda Bayar Lebih Awal?

Akta Pemotongan dan Pekerjaan Cukai tahun 2017 mengubah berapa banyak yang boleh ditolak pada penyata cukai persekutuan untuk cukai harta tanah. Ia mengehadkan jumlah hingga gabungan $ 10,000 untuk harta tanah dan cukai negeri dan tempatan yang dibayar pada mana-mana tahun cukai, mulai tahun 2018. Sekiranya anda menggunakan sebahagian rumah anda untuk menjalankan perniagaan kecil anda, anda mungkin layak mendapat potongan tambahan untuk penggunaan rumah dari perniagaan, tetapi anda harus selalu berjumpa dengan penasihat cukai mengenai perkara yang dibenarkan dalam situasi anda.

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri dan lembaga cukai harta tanah negeri tidak menghalang sesiapa membayar cukai harta tanah lebih awal. Awal pada amnya bermaksud membayar cukai harta tanah tahun depan sebelum awal tahun. Sebagai contoh, anda boleh membayar cukai harta tanah untuk tahun 2020 pada tahun 2019. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh menolak cukai harta tanah atas penyata cukai persekutuan melainkan anda telah menerima bil penilai rasmi untuk cukai pada tahun berikutnya. Dengan kata lain, pembayar cukai tidak dapat menganggarkan pembayaran cukai 2020 untuk mengambil pemotongan, tetapi jika tagihan 2020 telah diterima pada tahun 2019, maka jumlah yang dibayar dapat dikurangkan sejauh kod pajak.

Faedah Pembayaran Awal

Sekiranya anda layak untuk memotong pembayaran cukai harta tanah awal, ada satu kelebihan cukai utama untuk melakukannya. Jumlah yang dibayar akan meningkatkan potongan secara terperinci. Sekiranya pemotongan terperinci lebih tinggi daripada pemotongan standard yang dibenarkan, pembayar cukai dapat mengurangkan tanggungjawab cukai dengan ketara bagi tahun pembayaran dibuat.

Ini bermaksud pembayar cukai perlu menentukan apakah pemotongan lebih baik diambil sekarang atau lambat. Dalam keadaan di mana undang-undang cukai berubah untuk mengurangkan pemotongan cukai harta tanah, pembayar cukai lebih baik membayarnya lebih awal kerana mungkin tidak menjimatkan cukai pada tahun-tahun mendatang. Ia juga bermanfaat dalam senario di mana pembayar cukai menjangkakan pengurangan pendapatan pada tahun akan datang. Sebagai contoh, pemilik tunggal yang mengetahui bahawa dia akan bersara dan menutup perniagaannya pada tahun 2018, mungkin telah memilih untuk memaksimumkan pemotongan pada tahun 2018, dengan membayar cukai harta tanah yang dinilai pada tahun 2019 hingga agregat $ 10,000 kerana pendapatannya pada tahun 2019; oleh itu, tanggungan cukai dikurangkan dengan ketara.

Kekurangan Pembayaran Awal

Perlu diingat keburukan untuk membayar cukai harta tanah sebelum membayar. Kelemahan pertama adalah membayarnya dan kemudian menyedari anda tidak layak mendapat potongan tersebut. Kelemahan lain dari membuat pra-pembayaran yang layak ditolak adalah kerana anda tidak dapat mengambil potongan tersebut pada tahun berikutnya. Sekiranya atas sebab-sebab tertentu keadaan kewangan anda berubah dan ingin mengambil potongan, anda tidak boleh.