Cara Mendapatkan Video Veoh untuk Berfungsi di Facebook

Ditubuhkan pada tahun 2004, Veoh adalah laman web perkongsian video yang bukan sahaja membolehkan anda mencari dan menonton video termasuk filem, rancangan TV dan klip viral, tetapi juga membaginya dengan keluarga dan rakan di Facebook. Dengan menggunakan kod khas, anda boleh memasukkan keseluruhan video ke Facebook. Apabila pengguna memuat naik video ke Veoh, laman web secara automatik menghasilkan kod ini. Kod ini secara automatik memaparkan pemain Web Veoh di Facebook di mana anda dapat menonton video terbenam.

Menyematkan Video Anda

1

Navigasi ke laman web Veoh dan pilih video yang ingin anda kongsi di Facebook (lihat Sumber). Video ditayangkan dalam pelbagai kategori termasuk rancangan TV, filem dan saluran. Setelah dipilih, video akan dimainkan secara automatik.

2

Tatal ke bawah halaman video dan cari kotak Benamkan. Kotak ini mengandungi kod yang membolehkan anda berkongsi dan memainkan video di Facebook.

3

Pilih keseluruhan kod embed, kemudian klik kanan pilihan. Klik "Salin."

4

Navigasi ke Facebook dan log masuk ke akaun anda jika anda belum melakukannya (lihat Sumber).

5

Klik nama anda di sudut kanan atas, kemudian klik kanan kotak "Status". Klik "Tampal", dan kemudian klik "Kirim" untuk berkongsi video. Sesiapa sahaja kini boleh menonton video Veoh secara langsung dari Facebook.