Cara Menurunkan Kecerahan pada Laptop Satelit Toshiba

Kecerahan paparan komputer riba Toshiba Satellite anda berubah bergantung pada sumber kuasa. Ketika menggunakan kuasa bateri, layar LCD redup untuk mengurangkan kehabisan bateri. Apabila dicolokkan ke stopkontak dinding, layar akan menjadi lebih terang. Walau bagaimanapun, tetapan ini tidak mempertimbangkan kecerahan optimum untuk mengurangkan ketegangan mata. Pada dasarnya, kecerahan skrin harus meniru persekitaran kerja anda. Satu ujian adalah membandingkan output cahaya dari skrin; jika boleh dijadikan sumber cahaya, maka skrinnya terlalu terang. Toshiba menyatukan butang panas yang mudah untuk mengurangkan kecerahan skrin dengan cepat, tetapi anda juga boleh mengubahnya dalam Windows 7.

Kekunci Fungsi

1

Cari kekunci fungsi di bahagian atas skrin anda. "F6" dan "F7" mengawal kecerahan paparan.

2

Tekan "Fn-F6" berulang kali sehingga layar redup ke tahap yang boleh diterima.

3

Tekan "Fn-F7" untuk mencerahkan skrin, yang berguna jika anda terlalu redup.

Dalam Windows 7

1

Klik kanan ikon kuasa dari kawasan pemberitahuan Windows dan pilih "Pilihan Kuasa." Ikon kuasa kelihatan seperti bateri ketika komputer riba menggunakan kuasa bateri. Ikon kelihatan seperti bateri dengan palam di bahagian atas ketika disambungkan ke sumber kuasa luaran.

2

Klik dan seret slaid "Brightness Screen" bawah ke kiri untuk mengurangkan kecerahan. Ini hanya mempengaruhi sambungan kuasa semasa anda. Sekiranya anda ingin meredupkan paparan ketika disambungkan ke sumber kuasa bateri dan AC, teruskan prosedur.

3

Klik "Ubah Tetapan Pelan" pada pelan kuasa yang sedang dipilih.

4

Klik dan seret slaid "Adjust Plan Brightness" ke kanan untuk menurunkan kecerahan untuk lajur "On Battery" dan "Plugged in."

5

Klik "Simpan Perubahan."