Bagaimana Memulakan Perniagaan Tingkap Jendela yang Menguntungkan

Windows menyediakan sumber cahaya dan udara segar, tetapi mereka dapat menjadi kerumitan ketika membiarkan terlalu banyak cahaya, menyebabkan panas dan menjejaskan privasi. Ini membuka peluang bagi para pengusaha untuk memulai perniagaan pencatatan tingkap yang menguntungkan yang meliputi tingkap dengan filem plastik tipis untuk melindungi dari cahaya dan panas dan memberikan privasi.

Pewarnaan tingkap paling kerap berlaku di rumah atau di kenderaan. Sekiranya anda memulakan perniagaan pewarnaan tingkap, fokus pada keuntungan dari awal untuk memastikan perniagaan anda berjaya.

Mengapa Orang Ingin Mencatatkan Tingkapnya?

Sama ada pewarnaan tingkap adalah untuk kereta atau kediaman, sebab mengapa orang mahu tingkap berwarna sama.

  • Privasi. Salah satu sebab utama orang mengecat tingkap mereka adalah kerana mereka tidak mahu orang lain melihat apa yang berlaku di dalam kereta atau rumah mereka.

  • Perlindungan dari sinaran UV. Menurut Yayasan Kanser Kulit, 90 peratus daripada semua barah kulit disebabkan oleh sinaran UV dari matahari. Tingkap berwarna boleh menyekat hingga 99.9 peratus sinar UV yang berbahaya.

  • Pengurangan haba. Tingkap berwarna boleh mengurangkan panas di dalam kereta dan rumah anda. Sebenarnya, Tint World, pengeluar filem warna, menyediakan filem berwarna yang dapat menyekat antara 41 hingga 70 peratus tenaga terma.

Mempelajari Perniagaan

Walaupun mungkin untuk belajar sendiri, cara terbaik untuk belajar adalah mendapatkan pekerjaan di perniagaan tingkap dan mendapatkan latihan di sana. Anda memerlukan masa antara tiga hingga empat bulan untuk memperoleh kemahiran dan memperoleh pengalaman yang cukup sehingga anda dapat memulakan perniagaan anda sendiri.

Peralatan Pencetakan Tingkap dan Kos Permulaan

Kos permulaan awal untuk perniagaan pewarnaan tingkap agak rendah. Anda boleh memulakan dengan harga hanya $ 50, tetapi jika anda ingin memulakannya dengan betul, anda harus membelanjakan antara $ 500 hingga $ 600. Peralatan yang anda perlukan merangkumi:

  • Filem berwarna. Ini biasanya berharga antara $ 2 dan $ 3 setiap kaki. Jenama terkenal termasuk Suntech dan Llumar.

  • Bilah

  • Pisau snap

  • Picit

  • Pengikis

Perolehan Pewarnaan Tingkap Berpotensi

Pendapatan anda bergantung pada berapa banyak tingkap yang boleh anda lakukan sehari. Sebagai contoh, sebuah kedai yang berjaya dapat menoreh tingkap empat hingga 10 kereta sehari, tetapi apabila anda memulakannya, harap lakukan satu hingga tiga kereta sehari. Sekiranya anda mengenakan bayaran sekitar $ 200 setiap kereta - yang merupakan harga rata-rata untuk perkhidmatan ini menurut profesional industri - dan membelanjakan kira-kira $ 25 kos bahan, anda dapat menunjukkan keuntungan sebanyak $ 175 setiap kereta.

Bergantung pada berapa banyak pekerjaan anda, anda dapat menjadikan enam angka setahun sebagai pemilik perniagaan pewarnaan tingkap yang menguntungkan. Sudah tentu, jika anda mempunyai pekerja yang melakukan kerja, kos buruh dan perbelanjaan yang berkaitan akan melebihi $ 175.

Beli Francais Tinting atau Tint Sendiri?

Terdapat kelebihan dan kekurangan kedua-dua francais dan kedai bebas. Itu sangat bergantung pada keadaan tertentu anda ke jalan mana yang anda pilih.

  • Francais. Bekerja dengan francais membantu usahawan baru dengan memberikan latihan perniagaan pakar dan sokongan pemasaran yang komprehensif. Walau bagaimanapun, anda memborgol diri dengan pemasaran anda, terutamanya dengan perkhidmatan tambahan yang mungkin anda mahu sertakan, dan anda perlu membayar yuran francais yang mahal di hadapan dan royalti. Sebagai contoh, untuk membeli francais, anda mungkin membayar yuran francais sehingga kira-kira $ 200,000 dan diharuskan mempunyai baki modal cair minimum yang besar.

  • Individu. Membuka kedai bebas membolehkan anda mempunyai lebih banyak kebebasan dalam pemasaran anda dan kos pelaburan awal yang jauh lebih rendah. Walau bagaimanapun, anda tidak mempunyai francais pengenalan jenama dan mungkin lebih sukar mencari pelanggan.

Undang-undang Pewarnaan Tingkap

Penting untuk mengetahui undang-undang di negeri anda untuk pewarnaan tingkap, terutama yang berkaitan dengan kenderaan. Peraturannya mungkin berbeza bergantung pada tetingkap kereta yang anda bicarakan. Sebagai contoh, di California, anda boleh mempunyai warna apa pun di tingkap sisi dan belakang, tetapi hanya boleh menggunakan warna pada tetingkap depan anda yang membolehkan sekurang-kurangnya 70 peratus cahaya masuk.

Di beberapa negeri, mewarnai tingkap kereta anda adalah haram. Sebagai contoh, di New Jersey, anda sama sekali tidak boleh mewarnai cermin depan anda, tetapi anda dibenarkan untuk mewarnai tingkap sisi dan belakang.

Memasarkan Perniagaan Pewarnaan Anda

Cara terbaik untuk memasarkan perniagaan pewarnaan tetingkap anda adalah melalui mulut ke mulut. Apabila anda memberikan perkhidmatan yang hebat, karya anda akan tersendiri. Minta pelanggan anda meninggalkan ulasan perniagaan anda di laman web seperti Yelp. Apabila pelanggan baru mencari perniagaan pewarnaan tingkap profesional, mereka cenderung mengunjungi laman web ulasan popular ini.