Item untuk Dijual di Kedai Runcit

Kedai serbaneka itu mengambil namanya dari tujuannya dan produk yang biasanya ada dalam stok Kedai serbaneka boleh menjadi kedai yang berdiri sendiri tetapi sering menjadi bahagian stesen minyak, memudahkan pelanggan untuk membeli barang sambil mengisi kenderaan mereka dengan gas. Menurut Jabatan Perdagangan Illinois, kedai serbaneka kecil semestinya menyimpan 2.800 hingga 3.200 barang dalam sebanyak 400 kategori.

Telur dan Produk Tenusu

Banyak kedai serbaneka menyediakan barang-barang tenusu asas, seperti susu, mentega. keju kotej, krim masam dan produk keju lain. Biasanya tidak ada pelbagai jenama yang tersedia.

Saiz susu kemungkinan termasuk ukuran pint, setengah galon dan galon. Produk keju sering dicincang. Telur juga terdapat di banyak kedai serbaneka. Beberapa kedai serbaneka juga akan membawa setengah dan setengah atau krim berat.

Ubat Over-the-Counter

Banyak kedai serbaneka membawa pelbagai ubat bebas yang merangkumi aspirin, ubat batuk, lip balm, ubat resdung dan sakit tenggorokan. Ukuran produk ini berbeza-beza. Kadang-kadang terdapat satu dos aspirin atau ubat penahan sakit lain yang terdapat di kaunter, tetapi kedai juga boleh membawa saiz yang besar.

Barangan Kering dan Kalengan

Sebilangan besar kedai serbaneka membawa pelbagai produk roti, termasuk roti, roti panas dan roti hamburger, dan roti makan. Biasanya akan ada satu atau dua jenama paling banyak. Barangan dalam tin terhad, seperti sup, sayur-sayuran biasa, daging kalengan, cabai dan rebus juga terdapat di rak kedai serbaneka.

Barangan kering yang kering termasuk pasta dan kacang bungkus terhad. Acar, nikmat, cangkir, mustard dan mayonis juga ada di rak kedai serbaneka.

Daging dan Hasil

Menurut Jabatan Perdagangan Illinois, "Kedai serbaneka umumnya tidak menyimpan daging segar atau hasil ketika berada di sebuah komuniti dengan kedai runcit yang bebas." Ini termasuk stik, daging ayam dan ayam. Anda lebih cenderung mencari pelbagai jenis daging makan tengah hari yang merangkumi bologna, ham, acar dan salami. Beberapa kedai serbaneka juga boleh membawa produk sosej musim panas.

Minuman dan Alkohol

Kedai serbaneka biasanya akan membawa jus, soda sejuk dan hangat, minuman kopi dan tenaga, dan pelbagai minuman beralkohol yang merangkumi beberapa jenama bir dan wain, jika dibenarkan oleh undang-undang negeri dan tempatan.

Gula-gula dan Makanan ringan

Banyak kedai serbaneka menumpukan seluruh bahagian kedai untuk pelbagai produk gula-gula, baik dalam satu porsi dan pukal tunggal, kerepek, makanan ringan daging kering, puding kalengan permen karet dan kue manis. Anda juga akan mendapat pelbagai jenis kacang. Beberapa kedai serbaneka mungkin menawarkan sandwic, acar, nachos, minuman air mancur dan makanan ringan yang disediakan untuk menarik pelanggan yang berkunjung ke kedai yang lapar.

Item Tambahan yang boleh dijumpai

Produk tembakau, bateri, penyejuk busa, kaleng gas plastik, lampu suluh, lilin, pembersih cermin depan dan cecair pembersih, cecair transmisi dan minyak motor adalah beberapa barang tambahan yang mungkin terdapat di sebuah kedai serbaneka kerana produk tersebut mungkin diperlukan oleh pengguna di pembelian kecemasan atau impulsif kerana kebetulan berada di kedai.