Berapa Kos Membuka Bar Wain?

Memulakan perniagaan bar wain dapat memberi peluang kepada pengusaha untuk memiliki perniagaan yang menguntungkan berdasarkan gaya hidup penghargaan anggur. Bukan hanya itu, tetapi kos untuk memulakan bar wain berdasarkan wain dengan gelas boleh menjadi lebih murah daripada memulakan restoran dengan perkhidmatan penuh. Hasilnya, margin keuntungan boleh menjadi sangat menarik.

Jenis Kos Permulaan

Setiap keadaan untuk membuka bar wain baru akan dikenakan set kosnya sendiri. Semasa anda mengembangkan rancangan perniagaan, senaraikan perbelanjaan mengikut kategori sehingga anda dapat mengembangkan jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan. Kos awal akan mendapatkan lokasi bar wain anda. Anda akan memerlukan wang deposit, sewa bulan pertama dan caj untuk menghubungkan utiliti.

Maka anda mesti membina dan menyediakan bar wain anda. Sepanjang perjalanan anda mesti memperoleh izin yang diperlukan, termasuk lesen perniagaan dan lesen minuman keras. Setelah meletakkan bar wain anda, anda perlu menampung perbelanjaan yang berterusan.

Menyediakan Bar Wain

Kos untuk membina dan melengkapkan bar wain anda boleh berkisar dari membeli bar yang sudah ada dari pemiliknya dan menghabiskan hanya dari $ 10,000 hingga $ 20,000, atau menyiapkan bar 200 tempat duduk dari awal dan menghabiskan beberapa ratus ribu dolar. Salah satu faktor kos adalah tahap perkhidmatan makanan yang ditawarkan oleh bar wain anda dan ukuran serta peralatan yang diperlukan untuk kawasan dapur. Satu kelebihan konsep bar wain adalah kurang memberi penekanan pada makanan dan kemampuan untuk menyediakan dapur yang lebih murah.

Perbelanjaan Mengendalikan Semasa

Satu masalah yang dihadapi oleh pemilik bar baru ialah mereka menghabiskan banyak wang untuk membina bar sehingga kehabisan wang tunai sebelum bar dibuka cukup lama untuk menjadi menguntungkan. Masukkan wang yang mencukupi dalam anggaran permulaan anda untuk menampung kos operasi selama beberapa bulan. Buat anggaran untuk gaji pekerja, penjualan dan cukai gaji, utiliti dan inventori wain yang sangat penting untuk dijual. Dengan bantal di bank, anda boleh menghabiskan beberapa bulan pertama anda terbuka memastikan kakitangan terlatih dan perkhidmatan pelanggan anda setara.

Jumlah Kos Yang Mungkin

Anda mungkin menemui sumber yang menyatakan bahawa anda boleh memulakan bar wain dengan harga $ 50,000 atau kurang. Itu mungkin wang yang terlalu sedikit, dan berusaha untuk mendapatkan tali kecil akan menumpukan kemungkinan untuk berjaya. Laman web majalah usahawan mengira kos hipotesis bir dan bar wain dengan makanan terhad lebih dari $ 140,000, dan pelaburan dalam wain mewah atau istimewa dapat meningkatkan harga yang besar.

Satu syarikat francais bar wain memerlukan francaisi untuk memiliki modal cair sekurang-kurangnya $ 325,000. Sebahagian daripada kos perniagaan permulaan jenis ini sering dibiayai melalui pinjaman bank atau swasta.