Cara Membuka Kedai Amazon

Untuk membantu menambah pendapatan yang anda hasilkan dengan perniagaan anda, anda boleh mendaftar sebagai Amazon Associate. Program afiliasi ini membolehkan anda membuat etalase dalam talian di mana anda dapat memasarkan barang yang sudah dijual oleh Amazon, selain menyenaraikan item dari inventori anda sendiri. Setelah kedai anda dibuat, anda boleh memasukkannya ke laman web perniagaan anda untuk membantu menjana trafik dan menarik bakal pelanggan. Afiliasi permulaan mendapat kadar komisen 6 peratus, sementara sekutu lama yang berjaya dapat memperoleh hingga 15 persen.

1

Lawati laman Web Amazon Associates. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Amazon asas, gunakan nama pengguna dan kata laluan yang ada untuk log masuk. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, buatlah dan kemudian gunakan maklumat anda untuk log masuk ke program Associates.

2

Lengkapkan aplikasi Afiliasi setelah anda log masuk. Masukkan semua maklumat peribadi yang diperlukan dan kemudian berikan profil ringkas laman web perniagaan anda beserta URL-nya. Klik "Kirim" di bahagian bawah aplikasi setelah anda menyelesaikannya.

3

Periksa e-mel anda dengan kerap untuk e-mel pengesahan dari program Amazon Affiliate. Klik pautan pengaktifan dalam e-mel dan kemudian log masuk ke akaun Gabungan baru anda.

4

Pilih tab "aStore" dari menu atas dan kemudian pilih butang "Bangun aStore Sekarang" dari sudut kanan atas skrin. Tambahkan halaman kedai dengan memilih butang "Tambah Kategori". Beri nama pada halaman yang sesuai dengan jenis produk yang akan anda senaraikan.

5

Klik butang radio yang sesuai dengan pilihan paparan produk yang anda mahukan. Pilihannya membolehkan anda mencari sendiri produk, memilih produk dari senarai Amazon Listmania atau memilih item dari senarai "laris" yang disusun mengikut kategori.

6

Tambahkan produk ke kedai anda dengan memasukkan nombor item atau memilihnya dari salah satu senarai pilihan anda. Pilih produk yang melengkapkan barang atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh perniagaan anda. Contohnya, jika anda mengendalikan studio fotografi, pilih kamera digital terlaris, tempat tripod dan peralatan lampu studio.

7

Susun produk seperti yang dikehendaki dan kemudian klik pautan "Kembali ke Halaman Kategori" di bahagian atas menu. Pilih butang "Lanjutkan" di bahagian bawah skrin untuk meneruskan.

8

Pilih tema dan skema warna yang anda inginkan dari menu lungsur di bahagian atas skrin. Setelah memutuskan tema, anda dapat menyesuaikan skema warna dengan memilih kotak warna dari setiap bahagian yang membentuk susun atur kedai anda.

9

Masukkan nama kedai anda ke medan "Namakan Kedai Anda". Sekiranya dikehendaki, anda boleh memuat naik gambar sepanduk grafik menggunakan medan di bahagian bawah halaman. Klik butang "Teruskan" untuk meneruskan.

10

Letakkan bar sisi widget di sebelah kanan atau kiri halaman kedai anda menggunakan butang radio yang sesuai. Pada ketika ini, anda dapat menambahkan pelbagai widget ke bar sisi seperti "Item Sejenis", "Pelanggan yang Membeli Ini Juga Membeli ..." dan item yang meningkatkan keuntungan lain.

11

Klik "Selesaikan & Dapatkan Pautan" di bahagian bawah halaman. Anda akan diberikan URL langsung ke etalase anda serta kod penyisipan yang dapat anda tempelkan ke dalam HTML laman web anda.