Bolehkah Saya Menarik E-mel di Outlook?

Outlook membolehkan anda menarik balik, atau mengingat kembali, e-mel anda sebelum penerima yang dimaksudkan berpeluang melihatnya. Sekiranya anda tidak sengaja menghantar e-mel yang salah kepada salah seorang pelanggan anda atau terlupa untuk melampirkan dokumen penting ke e-mel yang anda hantar kepada pekerja anda, ingatlah e-mel tersebut. Anda mempunyai dua pilihan: hapus dari peti masuk penerima atau ganti dengan e-mel baru. Ciri penarikan balik berfungsi hanya jika penerima menggunakan Microsoft Outlook. Selanjutnya, mengingat e-mel tidak selalu berjaya dan bergantung pada tetapan Outlook penerima.

1

Lancarkan Microsoft Outlook, klik "Mail" di panel navigasi kiri untuk beralih ke paparan Mail dan kemudian klik folder "Item Terkirim".

2

Klik dua kali e-mel yang ingin anda ingat untuk membukanya.

3

Klik butang "Tindakan" dalam kumpulan Pindahkan dan pilih "Ingat semula mesej ini" dari menu untuk membuka kotak dialog Ingat semula Mesej Ini.

4

Klik butang radio "Hapus salinan mesej ini yang belum dibaca" dan kemudian tandakan kotak "Beritahu saya jika penarikan berjaya ..." Klik "OK." E-mel akan dipadamkan dari peti masuk penerima sekiranya dia tidak membacanya.