Apakah Pemasaran E-Blast?

Pemasaran e-mel adalah pemasaran langsung. Perkara ini pernah dilakukan melalui surat AS. Hari ini, pemasar menggunakan e-mel sebagai pilihan untuk mengeluarkan mesej mereka. Idea spam dikembangkan seiring dengan pemasaran e-mel - untuk beberapa sebab, pelanggan keberatan terhadap e-mel yang tidak diingini lebih kuat daripada yang mereka gunakan untuk membantah surat sampah biasa. Anda boleh menghantar e-mel mesej anda, yang bermaksud anda boleh menghantar ribuan e-mel tanpa dipanggil spammer.

Daftar Pilihan

Cara dipanggil spammer adalah menggunakan senarai pilihan. Ini adalah senarai orang yang telah memilih pilihan untuk menerima pesanan dan promosi pemasaran melalui e-mel. Pemasar e-blast profesional menggunakan senarai pilihan sehingga pelanggan tidak akan mengeluh kerana menerima e-mel besar-besaran. Anda boleh mengakses senarai pilihan dengan menyewa syarikat untuk melakukan e-ledakan untuk anda. Tanyakan kepada mereka jika mereka menggunakan senarai pilihan. Anda juga dapat mengembangkan senarai anda sendiri dengan memberikan pautan ke pengunjung laman web anda yang dapat mereka gunakan untuk meminta lebih banyak maklumat dari anda.

Mesej Boleh Digunakan

Untuk menggunakan pemasaran e-blast dengan berkesan, anda mesti mempunyai mesej yang boleh digunakan. Cukup menjenamakan diri anda jarang berfungsi, kerana anda tidak meminta pembaca melakukan apa-apa. Mesej e-letupan anda mesti meminta penerima untuk mengambil tindakan dengan mengklik pautan, mendaftar buletin percuma atau membeli dengan segera kerana tawaran masa terhad.

Penipuan

Garis subjek yang menipu dalam mesej e-ledakan anda akan mengasingkan pelanggan. Orang-orang keberatan dengan baris subjek yang tidak ada kaitan dengan kandungan mesej, seperti ucapan palsu yang dirancang agar terdengar seperti tulisan rakan lama. Jadikan tajuk pelajaran anda menarik minat pembaca anda. Sekiranya anda menarik minat pembaca untuk menyelesaikan masalah, mesej anda akan lebih berkesan daripada jika anda hanya menjelaskan ciri produk atau perkhidmatan anda.

Alamat Penyisihan

Mesej e-letupan anda harus menyertakan alamat e-mel yang tidak disertakan di mana orang ramai boleh meminta untuk dikeluarkan dari senarai anda. Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan komersial untuk kempen e-blast anda, teruskan semua permintaan untuk dikeluarkan dari daftar ke perkhidmatan tersebut. Sekiranya anda menjalankan kempen itu sendiri, rajinlah membuang alamat.

Menghosting Foto Jangka Panjang

Foto jarang dihantar sebagai lampiran dalam mesej e-ledakan. Sebaliknya, pengguna menerima pautan gambar. Pautan tersebut membawa mereka ke laman web yang menghosting foto-foto tersebut. Foto-foto ini mesti dihoskan dalam jangka masa panjang kerana orang boleh mengklik pada mesej e-mel lama setelah dihantar.