Apa yang dimaksudkan dengan istilah Drop Drop Ship?

Peruncit yang perlu mengehadkan inventori gudang atau orang perniagaan mereka yang berminat dengan peruncitan dalam talian yang mudah dan menjimatkan mungkin mencari penyelesaian mudah dalam penghantaran drop. Tidak kira skala perniagaan yang anda jalankan atau jenis produk apa yang anda jual, anda boleh menemui beberapa cara untuk menjalankan perniagaan penghantaran runcit. Berjuta-juta item tersedia untuk dijual dengan kos overhead yang rendah, dan perbelanjaan permulaan untuk perniagaan penghantaran drop adalah minimum.

Definisi

Istilah "drop-ship" pada dasarnya bermaksud menyampaikan produk kepada pelanggan tanpa perlu melihat, mengemas atau menghantar barang itu sendiri secara fizikal. Item yang dijual dihantar terus ke pelanggan oleh pengilang dan bukannya oleh peruncit, tanpa pilihan tunai dan barang. Semasa pelanggan membuat pembelian, peruncit mengambil pembayaran, memberikan resit dan memperoleh semua maklumat penghantaran pelanggan. Peruncit membuat pesanan melalui pengilang, membayar harga borong untuk barang dan memberikan semua maklumat pelanggan untuk penghantaran melalui pengeluar atau pengedar produk.

Kebaikan

Anda akan mendapat beberapa faedah dalam penghantaran drop berbanding dengan kaedah penjualan dan pengedaran tradisional. Kelebihan yang paling ketara ialah anda akan menjimatkan sejumlah wang untuk kos overhed dengan tidak perlu membeli atau menyimpan beberapa item untuk disimpan. Pada asasnya, ini bermakna anda juga dapat menjimatkan sejumlah besar sewa gudang, utiliti, kakitangan dan gaji. Jatuhkan barang runcit penghantaran juga menghilangkan kemungkinan kehilangan wang pada barang yang terlalu banyak stok dan menjimatkan sejumlah besar masa dan dana untuk pembungkusan dan penghantaran barang.

Lazimnya Menjatuhkan Item yang Dihantar

Jatuhkan penghantaran berfungsi dengan menyediakan produk kepada pelanggan melalui kedai dalam talian, ruang pameran perabot, penjualan katalog dan pada asasnya cara perdagangan tradisional. Contohnya, jika anda membeli barang kemas dari jurujual katalog yang mengambil pesanan dan pembayaran anda, tetapi barang anda tiba lewat hari kemudian, ini adalah penghantaran drop. Apabila anda membeli barang dari kedai dalam talian seperti pakaian, kasut dan perkakas dan elektronik, barang ini biasanya dihantar juga. Dalam kebanyakan keadaan, peralatan utama dan perabot rumah yang dibeli di bilik pameran dihantar, kerana kebanyakan gedung membeli-belah tidak dapat menampung stok barang-barang besar dan besar secara fizikal.

Penghantaran Drop eCommerce

Dalam dunia teknologi dan keranjang belanja Internet sekarang, hampir semua orang boleh memulakan kedai dalam talian yang menjual ribuan barang dengan perbelanjaan overhed minimum. Syarikat penyumberan produk penghantaran seperti Doba, Simplex dan Big Commerce menyediakan penjual lelong dalam talian bebas dan pemilik kedai web dengan beratus-ratus produk jenama dengan harga borong atau di bawah untuk penghantaran drop. Sekiranya permohonan pedagang anda diterima oleh syarikat, dengan bayaran bulanan, anda boleh mendaftarkan laman web anda - atau membuat yang baru di dalam akaun anda - untuk menjual item yang ada. Banyak syarikat sumber produk menawarkan keahlian percubaan percuma selama 7 hingga 14 hari.