Cara Membatalkan Acara di Facebook

Facebook memberikan kemampuan yang luar biasa untuk berhubung dengan orang di seluruh dunia. Selain membuat perbualan tidak rasmi dan catatan umum dan berita mengenai perniagaan anda, anda juga boleh membuat acara di Facebook dan menjemput orang lain yang mempunyai akaun Facebook secara elektronik. Sekiranya perlu untuk membatalkan acara yang anda buat, Facebook mempunyai prosedur mudah yang secara automatik akan memberitahu semua jemputan anda bahawa acara itu tidak akan berlaku. Ini menjimatkan masa anda untuk menghubungi semua orang secara berasingan untuk memberitahu mereka mengenai pembatalan tersebut.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Navigasi ke acara anda.

2

Klik butang di halaman acara yang kelihatan seperti roda gigi kecil di sebelah anak panah yang menunjuk ke bawah. Menu lungsur turun akan dibuka.

3

Klik "Batalkan Acara." Kotak dialog muncul, menanyakan apakah anda pasti mahu membatalkan acara ini. Ini juga memberitahu anda bahawa tindakan ini tidak dapat dibuat asal.

4

Klik "Ya." Facebook kini akan mengembalikan anda secara automatik ke halaman yang memaparkan kalendar dengan acara lain yang berkaitan dengan anda dan akan menghantar pemberitahuan pembatalan automatik kepada sesiapa sahaja yang diundang ke acara anda.