Cara Mendapatkan Iklan di TV

Anda boleh membayar masa siaran untuk memasang iklan di TV, tetapi itu tidak bermakna anda boleh menyiarkan iklan yang anda mahukan. Stesen mempunyai piawaian mengenai kualiti dan kandungan pengeluaran. Iklankan perniagaan kecil anda dengan membuat iklan berkualiti dengan mesej yang disasarkan, kemudian belikan masa di saluran TV yang sesuai. Luangkan masa anda di iklan pertama anda kerana ia akan membina reputasi anda dengan penonton. Anda memerlukan beberapa perancangan artistik dan perancangan pemasaran untuk memberi kesan kepada khalayak anda.

1

Buat papan cerita menggunakan beberapa kepingan kertas dengan gambar kasar pemandangan yang anda mahukan dalam iklan anda. Anda boleh menulis nota di bawah gambar untuk menjelaskan apa yang sepatutnya. Jadikan papan cerita anda cukup terperinci sehingga anda dapat mengetahui setiap adegan yang perlu anda rakam. Adalah sangat mahal untuk membuat keputusan ini dengan tepat. Papan cerita akan diserahkan kepada pengarah iklan anda supaya dia tahu semua yang dia perlukan untuk memfilmkannya.

2

Tulis skrip atau ada yang ditulis oleh profesional atau pelajar. Anda boleh mencari penulis skrip profesional dalam talian di laman web seperti Elance.com, atau anda boleh memberi notis di kolej tempatan bahawa anda bersedia membayar penulis skrip yang bercita-cita tinggi. Skrip harus mengandungi setiap perkataan yang akan dituturkan dalam iklan anda. Ini juga harus mencakup petunjuk arah kamera, seperti "tembakan sudut lebar" atau "jarak dekat".

3

Sewa syarikat produksi untuk memfilmkan iklan anda. Pastikan anda mendapat seseorang yang berpengalaman kerana stesen TV menjaga kualiti siaran mereka. Pengeluar tempatan akan mengetahui standard untuk pasaran tempatan anda, begitu juga dengan pasaran nasional yang anda ingin gunakan untuk menyiarkan iklan anda. Beberapa stesen TV akan menghasilkan iklan untuk anda dengan bayaran. Ini memastikan bahawa iklan akan memenuhi standard stesen.

4

Beli masa. Anda boleh membayar masa siaran berdasarkan setiap stesen atau menyewa perkhidmatan untuk menangani aspek ini untuk anda. Anda mungkin sangat berguna untuk mengupah ejen untuk membeli masa tayang jika anda mahu menyiarkan di beberapa wilayah atau bahkan di seluruh negara. Ejen mungkin dapat memberi anda potongan dengan penyiar yang memiliki beberapa stesen.