Bolehkah Anda Menghubungkan iPhone Apple ke Internet Tanpa Rancangan?

Memahami cara mengakses Web pada telefon pintar syarikat anda memastikan anda sentiasa mendapat akses ke e-mel dan teknologi berasaskan Internet lain semasa anda memerlukannya. Untuk menyambung ke Internet pada iPhone tanpa rancangan data selular, anda mesti berada dalam jangkauan rangkaian Wi-Fi terbuka atau rangkaian Wi-Fi tertutup tempat anda mempunyai kata laluan. Setelah anda menyambung ke isyarat Wi-Fi, anda dapat menggunakan Internet seperti biasa melalui penyemak imbas Web, e-mel dan aplikasi lain yang menggunakan Internet.

Sambung ke Internet

Untuk menyambung ke isyarat rangkaian Wi-Fi tempatan, mulailah dengan mengetuk ikon "Tetapan" di skrin utama iPhone untuk melancarkan aplikasi Tetapan. Ketuk "Wi-Fi" dan alihkan suis "Wi-Fi" ke posisi Hidup, jika belum diaktifkan. Setelah Wi-Fi diaktifkan, iPhone secara automatik mengimbas rangkaian tempatan. Ketik nama rangkaian yang ingin anda sertai. Sekiranya rangkaian terbuka, iPhone akan tersambung secara automatik. Sekiranya rangkaian tertutup, masukkan kata laluan apabila diminta.

Penafian Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk iPhone yang menjalankan sistem operasi iOS 7. Ia mungkin sedikit berbeza atau ketara dengan versi atau produk lain.