Cara Membongkar Foto yang Ditandai di Facebook

Sekiranya pengguna Facebook memposting gambar rakan mereka dan memberi tanda pada rakannya di foto dengan menambahkan nama mereka ke gambar, foto itu akan muncul secara automatik di album foto rakan dan pada garis masa rakan tersebut. Pengguna dapat menyembunyikan foto-foto ini - dan juga aktiviti lain - dari garis masa mereka, yang pada dasarnya menghalangnya daripada dilihat oleh pengguna Facebook yang lain. Sekiranya anda secara tidak sengaja menyembunyikan foto yang ditandai pada garis masa anda, anda dapat menyembunyikannya dengan mudah.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Klik butang dengan nama dan gambar anda di sudut kanan atas halaman anda.

2

Tatal garis masa ke bawah sehingga anda menemui kotak "Aktiviti Terkini".

3

Klik ikon pensil di sudut kanan atas kotak "Aktiviti Terkini" dan kemudian pilih "Aktiviti Tersembunyi." Senarai aktiviti tersembunyi anda baru-baru ini akan muncul.

4

Klik "x" di sebelah foto yang ditandai yang anda sembunyikan untuk menghapusnya dari aktiviti tersembunyi. Klik "Simpan" untuk menyimpan perubahan anda. Foto anda tidak boleh disembunyikan lagi.