Apakah Pengisian Auto di iTunes?

IsiOtomatik membantu anda mengisi iPod Apple atau iPhone dengan cepat mengikut kapasiti atau sejumlah GB tertentu. Contohnya, jika anda mempunyai ruang 2GB yang tersisa di iPod anda dan anda ingin mengisi peranti dengan lengkap dengan muzik, isian automatik akan menambahkan muzik 2GB ke peranti anda. Sekiranya anda meminta iTunes meninggalkan ruang 1GB, isian automatik hanya akan menambahkan 1GB muzik tambahan ke peranti anda. ITunes hanya dapat menarik muzik dari pustaka iTunes anda, bukan kedai

Mengapa IsiOtomatis

Autofilling adalah pilihan yang baik untuk pengguna yang memiliki ruang tambahan pada iPod atau iPhone mereka, tetapi tidak mahu meluangkan masa untuk memilih muzik yang mengisinya dengan hati-hati. Selagi anda mempunyai lebih banyak muzik di pustaka iTunes di komputer daripada di iPod, anda boleh menggunakan autofill untuk menambahkan lebih banyak muzik ke peranti anda dengan cepat. Autofill serasi dengan setiap iPhone dan semua iPod kecuali iPod Shuffles generasi pertama dan kedua.

Tetapan yang diperlukan

Untuk menggunakan ciri autofill iTunes, iPod atau iPhone anda mesti diset supaya muzik diuruskan secara manual. Sekiranya muzik anda diuruskan secara automatik, setiap kali anda menyambungkan peranti anda ke iTunes, seluruh kandungan pustaka iTunes anda akan dipindahkan ke iPod atau iPhone. Akibatnya, tidak akan ada muzik di iTunes yang tidak ada di peranti mudah alih anda, jadi tidak akan ada lagu untuk menarik untuk mengisi diri.

Menggunakan Autolengkap

Untuk menggunakan pengisian automatik, sambungkan iPod atau iPhone ke komputer anda dan buka iTunes. Setelah mengklik anak panah di sebelah peranti anda dalam senarai sumber iTunes, pilih pilihan "Muzik" di menu di bawah iPod atau iPhone. Bar kawalan pengisian automatik akan muncul di bahagian bawah panel muzik iTunes. Gunakan menu "IsiOtomatis Dari" untuk memilih kandungan dari mana pengisian automatik akan diambil, seperti "Muzik" atau "Filem." Klik butang "IsiOtomatik" pada bar kawalan untuk menyelesaikan prosesnya.

Pilihan

IsiOtomatis boleh digunakan untuk mengganti semua kandungan pada peranti Apple anda, atau hanya tempat yang kosong sekarang Menguruskan tetapan ini dapat dilakukan dengan menggunakan ikon "Tetapan" pada bar kawalan autolengkap. Anda juga boleh meminta iTunes untuk memilih lagu yang telah anda berikan penilaian lebih tinggi terlebih dahulu, dan untuk menambahkan lagu secara rawak atau berdasarkan urutan lagu tersebut muncul di iTunes.