Cara Menggunakan Komputer Anda Sebagai Mesin Menjawab Telefon

Sekiranya perniagaan anda menerima panggilan telefon, gunakan kuasa penyimpanan dan pemprosesan komputer anda untuk mengatur pesanan anda. Produk telefon moden menawarkan sejumlah besar pilihan untuk menyambungkan telefon ke komputer anda untuk merakam panggilan masuk. Dengan peralatan yang betul, anda boleh mencapai lebih banyak lagi dengan mesin penjawab perisian daripada kebanyakan peranti perkakasan. Perisian mesin menjawab disatukan ke dalam desktop anda dan memberi amaran kepada anda dari dulang sistem anda apabila panggilan baru menunggu di peti masuk anda.

Perisian NCH

1

Sambungkan modem suara anda ke port USB di komputer anda. Masukkan CD pemasangan dan lancarkan program persediaan. Mulakan semula komputer anda dan sambungkan talian telefon anda ke modem anda.

2

Lawati nch.com untuk memuat turun Atendan Menjawab IVM (lihat Sumber). Klik dua kali "ivmsetup.exe" untuk memasang perisian di komputer anda. Lancarkan IVM Management Interface setelah memasang perisian.

3

Klik "Talian telefon" dan pada skrin seterusnya, klik "Tambah." Klik nama modem suara anda untuk mengaktifkannya dan klik "OK" untuk menerapkan perubahan.

4

Klik "Peti Mel" dan kemudian "Tambah Peti Mel Baru." Ketik nama untuk peti mel di bidang Nama dan ketik nama pengguna untuk peti mel di medan Pengguna.

5

Klik tab "Prompt Suara" dan klik "Tambah" untuk merakam mesej mesin penjawab baru. Sambungkan mikrofon ke bicu input suara di komputer anda. Klik "Rakam" apabila anda sudah bersedia dan rakam mesej dengan mikrofon.

6

Klik pemberitahuan di baki sistem untuk mendengar mesej baru di peti masuk anda.

EzVoice

1

Lawati sunshinesoftsolutions.com untuk memuat turun Mesin Penjawab PC EzVoice (lihat Sumber). Lancarkan fail setup.exe untuk memasang program di komputer anda.

2

Klik kanan "EzVoice" di dulang sistem anda dan klik "Persediaan." Klik “Modem and Call” dan kemudian klik nama modem anda dalam dialog pemilihan modem. Klik "Seterusnya" dan "OK."

3

Klik "Peti Mel dan Ucapan" untuk membuka dialog rakaman. Klik menu "Perisian Input" dan pilih input audio-komputer lalai anda jika belum dipilih. Klik "Rakam" untuk merakam ucapan anda dengan mikrofon.

4

Klik ikon "EzVoice" di baki sistem anda dan klik "Buka" untuk melihat senarai mesej baru. Klik "Main" untuk memainkan mesej.

CallStation

1

Lawati imptec.com untuk memuat turun CallStation (lihat Sumber). Klik dua kali fail yang dimuat turun untuk memasang program. Lancarkan CallStation apabila pemasangan selesai.

2

Klik "Telefon" di bar menu dan klik "Tetapan Telefon." Klik nama modem anda dalam senarai saluran telefon yang tersedia dan klik "Simpan." Klik "Suara" di bar menu dan klik "Mesej Keluar." Klik "Rakam" untuk merakam mesej keluar dengan mikrofon anda.

3

Klik "Log Panggilan" untuk melihat senarai mesej di peti masuk anda. Klik mesej untuk memilihnya dan klik "Mainkan" di bahagian bawah tetingkap untuk mendengar pesannya. Sekiranya anda menerima panggilan semasa berada di komputer, klik "Ambil Mesej" untuk mengarahkan panggilan ke mesin penjawab atau klik "Jawab" untuk menjawab panggilan.