Cara Membuat Nama Pengguna Google Baru

Membuat nama pengguna Google memberi anda akses ke pelbagai laman web dan perkhidmatan - misalnya, anda memerlukan akaun Google sebelum anda dapat membuat akaun YouTube. Anda mempunyai dua pilihan ketika membuat akaun Google baru. Anda boleh membuat yang merangkumi Gmail, dan anda boleh membuat nama pengguna anda sendiri. Sebagai alternatif, anda boleh membuat akaun menggunakan alamat e-mel bukan Google yang lain, dalam hal ini nama pengguna Google anda adalah akaun e-mel yang anda gunakan untuk mendaftar.

Dengan Gmail

1

Pergi ke halaman "Buat Akaun" Gmail.

2

Isi semua maklumat yang diperlukan dalam borang di halaman ini. Ini termasuk nama depan dan belakang anda, nama pengguna Google yang anda inginkan dan kata laluan pilihan anda. Anda juga mesti memberikan soalan keselamatan dan akaun e-mel sekunder.

3

Ketik kata keselamatan atau kata-kata ke dalam kotak yang disediakan, dan kemudian klik "Saya terima. Buat akaun saya." Ini membuat akaun termasuk Gmail dengan nama pengguna yang anda nyatakan semasa proses pembuatan.

Tanpa Gmail

1

Pergi ke halaman "Buat Akaun" Google.

2

Isi maklumat yang diperlukan dalam borang di halaman ini. Ini termasuk alamat e-mel semasa anda, kata laluan, negara anda dan hari lahir anda.

3

Ketik kata keselamatan atau kata-kata ke dalam kotak yang disediakan, dan kemudian klik "Saya terima. Buat akaun saya." Ini membuat akaun tanpa Gmail. Nama pengguna Google anda adalah alamat e-mel yang anda berikan semasa proses pembuatan.