Cara Menghapus Sandaran yang Diselaraskan dan Disimpan di Akaun Gmail Anda

Sistem operasi Android Google membolehkan anda membuat sandaran data ke Akaun Google anda dan, jika anda mahu, memulihkan data tersebut ke perangkat Android baru ketika anda masuk dengan nama pengguna dan kata laluan Gmail anda. Ciri sandaran direka untuk membantu anda beralih antara peranti dengan mudah, tetapi menjadi kecewa apabila anda sering menukar peranti dan anda tidak mahu Android memasang semua aplikasi, tetapan, dan kata laluan anda setiap kali anda log masuk ke yang baru. peranti.

1

Ketahui maklumat apa yang disokong oleh Google untuk anda dengan melihat Papan Pemuka Google anda (lihat pautan di Sumber). Setelah anda log masuk, anda dapat melihat semua aplikasi dan peranti yang menyimpan data dengan Google. Di bawah bahagian Android, Anda dapat melihat perangkat mana yang telah didaftarkan dengan nama pengguna dan kata laluan Gmail Anda, kapan terakhir kali diaktifkan dan sandaran mana yang ada di pelayan Google. Biasanya Google akan membuat sandaran tetapan Android, kamus dan aplikasi pasaran anda.

2

Buka kunci peranti Android yang ingin anda hapuskan maklumat sandarannya. Buka pelancar aplikasi dan pilih ikon Tetapan. Tatal ke bahagian Peribadi ke bawah dan ketik "Sandaran & Tetapkan Semula." Ketik kotak centang di sebelah Sandarkan Data Saya dan Pulihkan Automatik untuk mematikan ciri tersebut.

3

Ketuk butang kembali untuk kembali ke menu Tetapan utama. Pilih "Bahasa & Input" dari bahagian Peribadi. Ketuk ikon tetapan di sebelah kanan Papan Kekunci Google, ketuk "Kamus Peribadi" dan ketuk satu kata di kamus peribadi anda. Sentuh ikon tong sampah di kanan bawah skrin. Ulangi untuk semua perkataan dalam kamus peribadi anda. Kembali dari kamus peribadi dan Papan Kekunci Google. Tatal ke bawah dan ketik "Carian Suara." Nyahtandai kotak di sebelah "Pengecaman Peribadi" untuk membuang profil suara peribadi anda dari pelayan Google.

4

Kembali ke pelancar aplikasi dan pilih Play Store. Ketik ikon tiga titik di kanan atas dan pilih "Aplikasi Saya." Sentuh tempat di bar berlabel "Semua" untuk melihat semua aplikasi anda disenaraikan di sandaran akaun Google anda. Ketuk "X" di sebelah setiap aplikasi yang ingin anda hapus dari Akaun Google anda.