Cara Mengintegrasikan Kandungan Blog WordPress ke Halaman Web

Blog WordPress membolehkan anda menampilkan perniagaan, produk, kelayakan dan kepakaran anda dengan mudah. Sekiranya anda juga mengekalkan laman web perniagaan, ada baiknya anda menggabungkan kandungan blog WordPress, seperti ringkasan catatan anda, ke dalam halamannya. Blog WordPress mempunyai umpan RSS bersepadu secara lalai, jadi yang anda perlukan hanyalah skrip untuk memaparkan kandungannya. Untuk mendapatkan skrip yang berfungsi, anda boleh menggunakan salah satu daripada banyak laman web yang berfungsi sebagai penjana penyematan RSS percuma. Yang anda perlukan hanyalah URL suapan RSS anda.

1

Cari URL umpan RSS blog WordPress anda. URL suapan RSS kelihatan seperti ini: YourDomain / feed /. Contohnya, www.wordpress.example.com/feed/.

2

Lancarkan penyemak imbas Web kegemaran anda dan arahkan ke laman penukar suapan seperti RSSinclude, RSS2HTML atau RSS Feed Converter (pautan dalam Sumber).

3

Masukkan URL umpan RSS blog anda ke dalam kotak yang sesuai dan pilih untuk membuat kod. Bergantung pada alat mana yang anda gunakan, anda dapat memilih gaya kotak isi dan jenis kotak (PHP atau JavaScript).

4

Salin kod yang dihasilkan oleh alat penjana embed RSS. Tekan "Ctrl-C" untuk menyalin kod ke papan keratan.

5

Buka halaman Web di mana anda ingin mengintegrasikan kandungan blog WordPress di Notepad atau editor HTML.

6

Pilih di mana di halaman Web, di dalam tag "", anda ingin isi muncul dan masukkan kod yang anda salin di Langkah Empat. Tekan "Ctrl-V" untuk menampal kod dari papan keratan.

7

Simpan halaman Web, menimpa versi sebelumnya.

8

Lawati halaman Web dalam penyemak imbas anda untuk melihat dan menguji kandungan blog WordPress yang bersepadu.