Cara Menyiapkan Panggilan Video Facebook

Dari foto ke video, Facebook selalu melihat orang yang anda berhubung. Apabila anda menggunakan Facebook untuk perniagaan, perkhidmatan sembang dan panggilan video terbina dalam rangkaian sosial dapat menghubungkan anda secara langsung dengan pelanggan anda - selagi komputer anda mempunyai kamera web dan mikrofon. Sembang video Facebook selalu mempunyai aliran suara dan video, jadi kedua-dua peralatan itu diperlukan.

1

Log masuk ke Facebook menggunakan akaun peribadi anda. Sekiranya akaun itu disambungkan ke halaman perniagaan anda, anda boleh berinteraksi dengan halaman dan orang sebagai perniagaan; anda tidak boleh menggunakan akaun perniagaan untuk membuat panggilan video, jadi jangan memilih untuk "Gunakan Facebook Sebagai" perniagaan anda.

2

Lihat di sebelah kanan Facebook untuk kenalan yang berada dalam talian dan mempunyai ikon hijau di sebelah namanya. Sekiranya semua orang di tetingkap sebelah kanan berwarna kelabu, klik "Hidupkan Sembang." Mulailah berbual dengan seseorang yang ingin anda panggil video, dan kemudian klik ikon video di bahagian atas tetingkap sembang untuk memulakan panggilan, yang secara automatik melancarkan program penyediaan video. Anda juga boleh pergi ke Garis Masa rakan, klik ikon roda gigi dan pilih "Panggilan Video."

3

Klik "Siapkan" untuk memulakan proses penyiapan. Di tetingkap yang dihasilkan, klik "Jalankan" untuk memberi Facebook akses ke komputer anda. Muat turun fail yang merupakan program pemasangan untuk Panggilan Video Facebook. Tunggu bar kemajuan diisi, selepas itu panggilan video bermula secara automatik.