Keperluan Sistem Messenger Yahoo untuk Kamera Web

Sebagai pemilik perniagaan, kamera web membolehkan anda membuat panggilan video di Yahoo Messenger. Ini boleh bermanfaat untuk berkomunikasi dengan pelanggan dan pelanggan, dan juga pekerja melalui perbualan kumpulan. Untuk menggunakan kamera web di Yahoo Messenger, keperluan perkakasan, rangkaian dan perisian tertentu mesti dipenuhi. Memenuhi syarat penting mengurangkan kemungkinan kesilapan streaming video.

Sambungan Rangkaian

Menggunakan kamera web untuk panggilan video di Yahoo Messenger memerlukan sambungan jalur lebar kerana panggilan video adalah operasi intensif lebar jalur. Yahoo Messenger memerlukan sambungan Internet jalur lebar dengan kelajuan muat turun minimum 300 kilobit sesaat; namun, sambungan rangkaian yang lebih pantas dapat meningkatkan streaming video dengan ketara. Sekiranya anda tidak tahu seberapa cepat atau lambat sambungan rangkaian anda, hubungi penyedia perkhidmatan Internet anda. Panggilan video Yahoo Messenger tidak akan berfungsi melalui sambungan proksi. Sekiranya anda menggunakan sambungan proksi, log keluar dari Yahoo Messenger. Sekiranya anda mengklik menu "Messenger" dan mengklik "Preferensi Sambungan", anda akan melihat pilihan "Sambung terus ke Internet". Mengklik pilihan ini dan mengklik "OK" membolehkan anda menggunakan kamera web anda untuk panggilan video.

Perkakasan Sistem

Selain sambungan jalur lebar, komputer yang memenuhi keperluan perkakasan Yahoo Messenger diperlukan untuk menggunakan kamera web untuk panggilan video. Komputer dengan RAM sekurang-kurangnya 1GB diperlukan untuk meningkatkan penstriman video. Di samping itu, komputer dengan pemproses 1-GHz atau lebih tinggi mengurangkan peluang main balik video berombak. Perkakasan yang lebih hebat dapat meningkatkan panggilan video dengan kamera web lebih banyak lagi. Sebagai contoh; komputer dengan memori sekurang-kurangnya 2GB dan pemproses 3.0-GHz dapat mengoptimumkan panggilan video lebih daripada satu dengan perkakasan yang kurang cekap. Di samping itu, kad video yang kuat dan berkesan dengan memori minimum 96MB diperlukan untuk membuat panggilan video. Sekiranya anda mengetik "Maklumat Sistem" (tanpa tanda petik) di kotak carian pada menu Mula dan tekan "Enter", kotak Maklumat Sistem akan terbuka.Kotak ini memberikan perincian mengenai perkakasan sistem anda termasuk memori, kelajuan pemprosesan dan kad video, jadi anda dapat menentukan sama ada Yahoo Messenger akan dapat menggunakan kamera web anda untuk panggilan video.

Perisian yang dikemas kini

Untuk menggunakan kamera web untuk panggilan video di Yahoo Messenger, versi terbaru Microsoft DirectX diperlukan. Microsoft DirectX adalah perisian yang mempercepat kad grafik anda untuk meningkatkan prestasi video. Anda boleh memuat turun dan memasangnya terus dari Microsoft (lihat pautan di Sumber). Versi program yang dikemas kini seperti Adobe Flash Player, Java dan Internet Explorer juga diperlukan untuk menggunakan kamera web untuk panggilan video (pautan di Sumber).

Petua

Sebelum menggunakan kamera web dengan komputer anda untuk panggilan video Yahoo Messenger, periksa pembungkusannya atau panduan produk untuk mendapatkan maklumat mengenai keperluan sistem. Sebilangan kamera web mungkin hanya serasi dengan sistem operasi Windows tertentu dan versi tertentu Yahoo Messenger, jadi penting bahawa model yang anda rancang untuk digunakan serasi dengan sistem operasi anda.