Cara Mengeluarkan Slaid PowerPoint Dari PDF pada Mac

Sekiranya anda pernah mencuba mengimport PDF secara langsung ke persembahan PowerPoint, anda sudah tahu prosesnya jarang berakhir dengan baik. Nasib baik, jika anda memiliki Mac, anda boleh menggunakan aplikasi Pratonton Mac anda untuk mengubah PDF menjadi siri gambar JPEG. Anda kemudian boleh memasukkan gambar ini terus ke dalam persembahan PowerPoint. Sekiranya PDF pada asalnya dibuat menggunakan PowerPoint, prosesnya lebih mudah, kerana anda tidak perlu menyusun semula ukuran gambar agar gambar tersebut sesuai dengan slaid.

Menukar PDF

1

Lancarkan Pencari dan klik "Folder Baru" di bawah menu Fail. Medan "Nama" diserlahkan untuk diedit. Segera ketikkan nama untuk folder baru dan tekan "Enter." Seret PDF ke folder ini.

2

Lancarkan PDF dengan Pratonton dengan mengklik dua kali pada Finder. Perhatikan bahawa jika anda telah menjadikan program lain sebagai penampil PDF lalai, anda perlu membuka Pratonton, kemudian membuka PDF dari menu fail "Pratonton".

3

Klik menu "Fail" dalam Pratonton dan pilih "Eksport." Klik menu "Format" di kotak dialog dan pilih "JPEG." Laraskan gelangsar kualiti ke "Terbaik". Sekiranya saiz fail adalah faktor untuk persembahan PowerPoint anda, anda boleh mengurangkan kualiti jika dikehendaki. Ukuran fail JPEG dipaparkan di bahagian bawah kotak dialog.

4

Ketik "001.jpg" di medan "Eksport Sebagai". Klik "Simpan." Halaman pertama PDF ditukar menjadi gambar JPEG dan disimpan dalam folder yang sama dengan PDF.

5

Tatal ke halaman kedua PDF dan eksport seperti yang anda lakukan di halaman pertama, simpan sebagai "002.jpg" Terus ulangi proses ini, namakan setiap halaman berturut-turut sebagai "003.jpg," "004.jpg," dll sehingga setiap halaman telah dieksport ke fail gambar.

Membuat Persembahan PowerPoint

1

Lancarkan PowerPoint. Pilih "Persembahan Baru" dari menu Fail.

2

Klik menu "Sisipkan", pilih "Gambar" dan klik "Dari Fail." Navigasi ke folder yang mengandungi gambar JPEG PDF dan klik "001.jpg." Klik "Masukkan."

3

Kaji penempatan gambar. Sekiranya PDF dibuat dari slaid PowerPoint, gambar mestilah berukuran betul dan diletakkan di tengah-tengah slaid. Sekiranya diperlukan, klik bahagian tengah gambar dan seret ke bahagian tengah halaman. Anda juga boleh mengubah ukuran gambar dengan menyeret salah satu sudut gambar.

4

Klik menu "Sisipkan" dan pilih "Slaid Baru."

5

Ulangi Langkah 2-4 sehingga semua gambar JPEG diletakkan dalam persembahan. Simpan persembahan dengan memilih "Simpan" dari menu "Fail".