Cara Memulakan Pusat Pembelajaran Pendidikan Anda Sendiri

Menurut Penganalisis Industri Global, pasaran pembelajaran dan tunjuk ajar swasta mengalami pertumbuhan pesat; ia akan menjadi industri bernilai $ 227.2 bilion menjelang 2022. Memulakan pusat pembelajaran pendidikan anda sendiri membolehkan anda terlibat dengan trend perniagaan yang menuju ke arah yang betul. Memulakan pusat pembelajaran pendidikan juga memberi anda peluang untuk membuat perbezaan dalam kehidupan anak-anak setiap hari. Sebelum membuka pusat pembelajaran pendidikan, beberapa langkah mesti diselesaikan.

Tulis Rancangan Perniagaan Terperinci

Sertakan maklumat mengenai sama ada anda merancang membeli francais atau memulakan perniagaan bebas anda sendiri. Nilai persaingan dan buat beberapa unjuran kewangan untuk perniagaan anda juga.

Dapatkan Pembiayaan Permulaan

Untuk proses ini, dapatkan dana dari pelabur atau dengan mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman komersial. Semasa bekerja dengan pemberi pinjaman, wang mesti dibayar kembali pada satu ketika. Sekiranya anda membawa pelabur, keuntungan masa depan anda mesti dikongsi bersama. Kedua-dua pelabur dan pemberi pinjaman memerlukan salinan rancangan perniagaan anda sebelum mereka akan memikirkan untuk memberikan wang yang anda perlukan.

Cari Lokasi

Cari tempat yang sesuai untuk ibu bapa menurunkan anak mereka. Contohnya, cari pusat anda yang berdekatan dengan sekolah atau kawasan perumahan. Dapatkan bangunan yang mempunyai bilik untuk beberapa kelas, kawasan komputer dan mungkin kawasan permainan.

Mengupah Guru atau Pengajar

Ambil individu yang telah diperakui oleh National Tutoring Association. Ini membantu memberi kepercayaan kepada institusi anda kepada ibu bapa.

Beli Peralatan

Ini termasuk buku, komputer, meja, kerusi, papan tulis, mainan pendidikan dan video. Sekiranya anda terlibat dengan francais, senarai bahan yang diperlukan disediakan. Sekiranya tidak, beli bahan yang anda perlukan mengikut rancangan perniagaan anda.

Promosikan Perniagaan Anda

Tawarkan harga pengenalan atau promosi agar lebih ramai pelanggan mendaftar pada awalnya. Berundinglah dengan sekolah-sekolah tempatan untuk mengetahui apakah mereka akan membolehkan anda melewati brosur atau disebutkan dalam buletin sekolah. Beriklan di surat khabar, radio dan televisyen di kawasan anda juga membantu menyampaikan berita mengenai perniagaan anda.

Menggunakan Teknik Pemasaran Digital

Walaupun pengiklanan tempatan adalah cara terbaik untuk menyampaikan berita tentang pusat pembelajaran baru anda, pemasaran digital membolehkan anda menjangkau pelanggan baru dengan lebih cepat. Media sosial secara khusus memberi pelanggan yang puas tempat untuk memberikan testimoni, sementara juga membenarkan syarikat untuk membuat catatan mengenai diskaun semasa atau penambahan kursus bimbingan baru.

Petua

Beli harta dan insurans liabiliti am untuk perniagaan anda. Menubuhkan syarikat atau syarikat berhad boleh membantu anda mengelakkan diri daripada bertanggungjawab ke atas sebarang kejadian perniagaan.