Cara Membuat Halaman Web Tersedia Luar Talian di Firefox

Halaman Web langsung boleh menjadi masalah jika perniagaan anda bergantung pada data berasaskan Web. Apabila halaman Web disegarkan secara automatik, jika sukar untuk membandingkan data yang dikembalikan pada dua titik yang berbeza dalam satu masa. Mencetak telah lama menjadi pendekatan kegemaran untuk menyimpan data Web, tetapi perniagaan anda dapat menjimatkan kertas dan dakwat dengan menyimpan halaman Web sebagai gantinya. Penyemak imbas Mozilla Firefox menawarkan dua cara untuk melihat halaman Web di luar talian.

Menyimpan Halaman ke Pemacu Tempatan

1

Lancarkan Firefox dan kemudian arahkan ke halaman Web yang anda ingin layari di luar talian.

2

Klik butang "Firefox" di bahagian atas penyemak imbas anda dan kemudian klik pada butang "Simpan halaman sebagai" di menu drop-down yang muncul di bawah butang.

3

Pilih folder untuk menyimpan kandungan luar talian anda menggunakan pohon folder di tetingkap "Simpan Sebagai". Pilih pilihan "Halaman Web, lengkapkan" dari kotak menu di sebelah tajuk "Simpan sebagai jenis".

4

Klik butang "Simpan" untuk menyimpan kandungan halaman Web anda dalam folder yang dipilih.

Bekerja di Luar Talian Dengan Mod Pembangun Web

1

Lancarkan Firefox dan kemudian navigasi penyemak imbas ke halaman Web yang ingin anda lihat di luar talian.

2

Klik butang "Firefox" di bahagian atas tetingkap penyemak imbas dan kemudian sorot pilihan "Pembangun Web" di menu lungsur yang muncul di bawahnya.

3

Klik pada pilihan "Work Offline" untuk melihat halaman Web semasa di luar talian dan tanpa kemas kini dari sambungan Internet anda.