Cara Menyembunyikan Nama Akaun Facebook Anda dari Carian Umum di Web

Secara lalai, garis masa Facebook anda muncul di enjin carian di luar, yang membolehkan pengguna enjin carian tersebut untuk mencari halaman anda ketika mencari nama akaun Facebook anda. Sekiranya anda ingin menyimpan garis masa Facebook anda sebagai privasi mungkin, mematikan ciri ini akan menghentikan enjin carian dari mengindeks halaman anda sambil mengeluarkan anda dari semua hasil carian semasa. Namun, semasa melumpuhkan ciri ini, nama akaun Facebook anda tidak akan muncul dalam carian luar, catatan awam yang anda buat di halaman, kumpulan atau forum akan tetap muncul.

1

Klik ikon roda gigi di mana-mana halaman Facebook setelah masuk ke akaun anda dan klik "Tetapan Privasi" dari menu lungsur.

2

Klik "Edit," di sebelah "Adakah Anda Inginkan Mesin Pencari Lain Untuk Menghubungkan Ke Garis Masa Anda" di "Siapa Yang Boleh Saya Cari? bahagian halaman Tetapan Privasi.

3

Hapus centang kotak di sebelah "Biarkan mesin carian lain memaut ke garis masa anda dan klik" Sahkan "untuk mematikan ciri ini.