Bagaimana Menyiarkan Apa Yang Kamera Anda Filem Langsung di Internet

Walaupun kebanyakan kamera web membolehkan anda merakam video ke komputer anda, anda mungkin ingin menyediakan acara streaming langsung. Anda mesti menggunakan perkhidmatan kamera web streaming, seperti Livestream, Ustream atau Stickam. Livestream dan Ustream menghendaki anda memuat turun perisian penyiaran, sementara Stickam membolehkan anda menyiarkan secara langsung dari aplikasi Flash laman web.

Siaran langsung

1

Daftar untuk mendapatkan akaun dan stesen percuma di laman web Livestream. Muat turun dan pasang perisian Livestream Procaster percuma.

2

Lancarkan Livestream Procaster di komputer anda. Log masuk ke perisian menggunakan akaun Livestream anda. Klik "Preferences" dan pergi ke tab "Video".

3

Pilih kamera web anda dari menu drop-down kamera, kemudian klik "Simpan." Klik butang "Go Live" untuk memulakan penyiaran.

Ustream

1

Daftar untuk mendapatkan akaun percuma di laman web Ustream. Buat saluran baru dari Papan Pemuka Ustream anda.

2

Muat turun dan pasang perisian Ustream Producer.

3

Lancarkan perisian di komputer anda dan log masuk menggunakan maklumat akaun Ustream anda. Klik dua kali gambar contoh dari kamera web anda untuk menjadikannya video aktif. Klik butang "Siaran".

Stickam

1

Daftar untuk akaun Stickam di laman web Stickam. Klik butang "Siarkan Langsung" di sudut kanan atas laman web, kemudian klik "Benarkan" apabila diminta.

2

Konfigurasikan tetapan privasi dan bilik untuk aliran Stickam anda.

3

Klik butang "Mula" untuk mula menyiarkan dari kamera web anda.