Cara Melenyapkan Kamera Web Anda

Gambar kamera web yang kabur boleh mengecewakan, terutamanya jika anda cuba menggunakan sembang video. Kadang-kadang, tidak ada yang dapat anda lakukan mengenai kamera berkualiti rendah, tetapi sebelum anda mengeluarkan kamera semasa anda, terdapat beberapa petua penyelesaian masalah yang boleh anda jalani. Perlu diingat bahawa rakaman cam anda akan sangat bergantung pada hubungan anda dengan pengguna lain. Sekiranya anda mengalami masalah yang berterusan, sudah waktunya untuk sampai ke akar masalah.

1

Periksa selongsong luar cam anda untuk cincin fokus manual. Cincin plastik ini biasanya dipasang di dalam bingkai cam. Memusingkan cincin menyesuaikan fokus, seperti pada mikroskop atau lensa kamera. Tidak semua kamera mempunyai cincin fokus. Sekiranya anda menggunakan kamera komputer riba terbina dalam, anda boleh melangkau langkah ini sepenuhnya.

2

Periksa sambungan Internet anda. Sambungan Internet yang buruk boleh menyebabkan imej kabur atau ketinggalan dalam sembang video. Sekiranya anda menggunakan sambungan tanpa wayar, beralih ke sambungan Ethernet - memasukkan terus ke penghala - dapat meningkatkan kualiti video anda juga.

3

Kemas kini pemacu video anda. Pemacu video yang ketinggalan zaman boleh menimbulkan masalah untuk kamera web, terutamanya jika anda baru sahaja memasang kamera baru. Sekiranya kamera web anda memerlukan perisian pemacu sendiri, periksa laman web pengeluar untuk sebarang kemas kini.

4

Tutup dan mulakan panggilan baru jika anda menggunakan sembang video. Walaupun ini kelihatan seperti penyelesaian yang terlalu mudah, banyak masalah perbualan VoIP dan video dapat diselesaikan hanya dengan membuat sambungan baru. Sekiranya hanya salah satu kenalan anda yang mengadu tentang kualiti video anda, mungkin masalahnya terletak pada hubungan mereka, bukan dengan hubungan anda.