Cara Memasukkan Fail RSD

Program pembelajaran bahasa Rosetta Stone dilengkapi dengan dua cakera. Sekiranya anda ingin memasang fail RSD yang tersimpan di cakera bahasa dan memulakan program bahasa anda, anda mesti terlebih dahulu memahami bagaimana kedua-dua cakera itu bekerjasama untuk membuat program Rosetta Stone.

Aplikasi Memasang Cakera

Salah satu cakera yang disertakan dengan program pembelajaran bahasa Rosetta Stone adalah cakera pemasangan aplikasi Rosetta Stone. Cakera ini digunakan untuk memasang aplikasi Rosetta Stone yang digunakan dengan setiap program pembelajaran bahasa Rosetta Stone. Setelah aplikasi pada cakera ini dipasang, anda boleh menggunakan cakera bahasa Rosetta Stone di komputer.

Cakera Bahasa

Cakera kedua yang disertakan dengan program pembelajaran bahasa Rosetta Stone adalah cakera bahasa. Cakera ini mengandungi semua data untuk program bahasa yang ingin anda cuba. Data disimpan dalam fail RSD yang terdapat pada cakera bahasa. Fail-fail ini tidak dapat diakses, dibuka atau dipasang tanpa memasang aplikasi Rosetta Stone terlebih dahulu.

Memasang Aplikasi

Sekiranya anda ingin memasang fail data RSD pada cakera bahasa, anda mesti memasang aplikasi Rosetta Stone terlebih dahulu. Masukkan cakera pemasangan Rosetta Stone ke pemacu cakera komputer. Wizard pemasangan akan dilancarkan secara automatik. Klik butang "Pasang", diikuti dengan butang "Jalankan Pemasang" dan ikuti arahan di layar untuk memasang aplikasi Rosetta Stone.

Memasang Fail RSD

Setelah aplikasi Rosetta Stone dipasang, anda boleh memasang fail RSD. Keluarkan cakera pemasangan dari pemacu cakera komputer dan masukkan cakera bahasa. Klik dua kali ikon aplikasi Rosetta Stone di desktop komputer untuk melancarkan aplikasi dan memasang fail RSD. Sekiranya ikon aplikasi tidak ada di desktop komputer, klik butang "Mula" dan pilih ikon aplikasi Rosetta Stone dari folder "Semua Program".