Kelebihan Poster

Seperti banyak pemilik perniagaan, anda mungkin berumur beberapa tahun lebih tua daripada beberapa ahli pasukan pemasaran anda. Perbezaan usia, bagaimanapun, telah melahirkan beberapa pengalaman belajar yang positif. "Anak-anak muda" sangat membantu dalam mengajar anda mengenai pemasaran masuk, media sosial dan iklan interaktif. Tetapi sekarang nampaknya jadual telah bertukar. Anda telah meminta pasukan untuk “Pertimbangkan semuanya. Jangan melihat apa-apa, ”dalam usaha anda untuk menyebarkan berita mengenai perniagaan anda dengan cara yang ekonomik. Dan anda telah menjawab arahan anda sendiri dengan memberikan cadangan: "Bagaimana dengan poster? Bukankah itu keren?"

Keheningan di dalam bilik memekakkan telinga, sehinggalah salah seorang pemuda menganggukkan kepalanya dan mengatakan bahawa dia tahu betul maksud anda. Orang tuanya biasa menggantung poster kumpulan rock seperti Tom Petty & the Heartbreakers, Cheap Trick and Journey di dinding bilik tidur mereka, dengan beg kecil. Dia melihat poster, bergaya silinder, di garaj terakhir penjualan mereka.

Memang, jadualnya telah berubah, dan peluang untuk mengumpulkan masa pengajaran adalah milik anda semua. Anak-anak muda perlu menghayati kepentingan poster dan kelebihan poster sebagai media pengiklanan. Kemudian, sebagai satu pasukan, anda dapat menyusun idea mengenai tempat anda memaparkannya secara strategik di bandar untuk mempromosikan perniagaan anda. Sebelum mengambil kuliah, bagaimanapun, tidak ada salahnya membuat penyelidikan, sehingga anda memastikan anda mempunyai semua fakta - sebelum anda membawa pasukan anda dalam jenis perjalanan lain.

Gambar Poster Hari Ini

Ini dapat membantu menghilangkan tanggapan tradisional mengenai poster. Ya, mereka masih dalam ukuran standard, ukuran 24 x 36 inci yang popular dengan kumpulan rock. Tetapi untuk tujuan pengiklanan, ini mungkin terlalu terhad. Anda juga boleh membuat poster yang dibuat dalam ukuran standard lain, termasuk:

 • Poster 16 inci 20 inci

 • Poster 18 inci 24 inci

 • Poster 20 x 30 inci

 • Poster 22 hingga 28 inci

 • Poster 27 x 40 inci

 • Poster 36 x 48 inci

Bahkan dimensi ini mungkin terlalu membatasi, kerana banyak syarikat tanda dan kedai bekalan pejabat dapat mencetak poster dalam ukuran khusus, bermula dari poster 8 hingga 8 inci hingga poster 58 hingga 100 inci. Sekiranya anda mempunyai ukuran yang berbeza, atau bahkan pemikiran yang tidak konvensional, ada baiknya anda bertanya.

Poster boleh dicetak dalam warna hitam dan putih, tetapi poster berwarna mungkin akan menjadikan mesej anda menonjol dalam kemasan matte, glossy atau high-gloss. Sama ada kemasan matte atau gloss tinggi akan membantu menjadikan warna pada poster "pop".

Selalunya, pesanan untuk poster kertas boleh diisi dalam satu hari; poster berlamina yang dipasang di papan busa tugas berat boleh memakan masa lebih lama. Dan kuantiti? Ini juga terpulang kepada anda. Pencetak digital biasanya dapat memuat pesanan antara satu hingga 50 poster, sementara pesanan yang lebih besar antara 50 hingga 100,000 keping biasanya diisi pada mesin cetak offset.

Nilai Kelebihan Poster

Ukuran dan kuantiti menawarkan fleksibiliti, yang merupakan dua kelebihan menggunakan poster sebagai media pengiklanan untuk perniagaan kecil. Poster juga:

 • Buat kesan visual yang cepat dan pantas pada bakal pelanggan. Lebih besar daripada brosur dan selebaran dan lebih kecil daripada papan iklan, poster yang memuatkan mesej menarik dan reka bentuk provokatif mempunyai daya tarikan.

 • Menawarkan pendedahan berterusan. Orang akan melihat poster anda selama anda membiarkannya tergantung, walaupun ada kebijaksanaan untuk tidak membiarkannya bertahan sehingga orang mula menyetelnya.

 • Berupaya menjangkau khalayak yang luas, terutama di kawasan lalu lintas tinggi di mana banyak orang cenderung melihatnya.

 • Lebih berpatutan daripada kaedah pengiklanan lain, terutama iklan yang diletakkan di surat khabar dan majalah. Di sini, iklan berharga dari $ 500 hingga $ 20,000 atau lebih. Kos "poster berjalan" jelas akan bergantung pada ukuran, kuantiti dan pengubahsuaian khas. Tetapi apabila dibeli secara pukal, poster berharga hanya beberapa dolar setiap satu. Faktor keterjangkauan dapat menjadikan poster kondusif untuk kempen yang sedang berlangsung, di mana mesej baru ditampilkan setiap bulan.

 • Buat simetri dengan inisiatif pemasaran lain untuk memperkukuhkan identiti korporat anda. Malah, poster patut untuk digunakan untuk membuat simetri seperti sejauh mana warna syarikat anda, logo dan mesej berkenaan. Pelanggan anda harus melihat persamaan antara rupa, rasa dan mesej di laman web anda dan cagaran pemasaran lain dan yang terdapat di poster.

 • Berikan peluang lain untuk memanfaatkan kempen pemasaran yang popular. Anda akan tahu bila hari bahagia ini tiba; anda akan mencari cara untuk mengekalkan momentum iklan, dan poster dapat memberikan sebahagian daripada jawapannya. Contohnya, anda boleh menduplikasi iklan dalam talian dalam bentuk poster sama mudahnya dengan membuat poster dan kemudian menggandakan popularitinya dalam format risalah yang lebih kecil.

 • Berupaya interaktif. Sebagai contoh, poster boleh disesuaikan sehingga mengandungi kupon atau kod respons pantas (QR). Yang terakhir, yang menyerupai kod bar persegi, dapat menyimpan maklumat yang mungkin anda inginkan oleh calon pelanggan, seperti alamat perniagaan, nombor telefon, alamat e-mel dan URL laman web anda. Ini adalah salah satu ciri yang semestinya membuat anak-anak muda dalam pasukan anda duduk dan mengambil perhatian.

Bayangkan Potensi Kekurangan

Sememangnya poster tidak sempurna. Tiada media pengiklanan. Tetapi apabila anda mengurangkan potensi kerugian, mungkin sukar bagi sesiapa sahaja, dari usia apa pun, untuk menolak poster sepenuhnya. Mereka memiliki cara untuk mendorong "Mengapa tidak?" semangat percubaan. Di sini juga, kemampuan mampu memainkan peranan.

Namun, bergantung pada bagaimana poster dipasang, sama ada dibingkai atau tidak dan di mana ia diletakkan, adalah bijak untuk mempertimbangkan kemungkinan kelemahan:

 • Poster tidak dikenakan jenis perubahan pantas yang sama dengan yang mungkin Anda biasa. Sekiranya anda menemui ralat di laman web anda atau anda mendapati bahawa iklan dalam talian membingungkan pelanggan anda, anda boleh menyelesaikan masalah ini dalam beberapa minit. Walaupun poster berpatutan, ia mesti dicetak semula, dengan kos.

 • Poster yang digantung di luar rumah terdedah kepada keadaan cuaca dan boleh menjadi bahan ejekan atau vandalisme.

 • Poster biasanya tidak menargetkan khalayak tertentu, yang mungkin menjadi pertimbangan penting bagi perniagaan anda dan juga asas strategi pemasaran anda. Menyampaikan pesan kepada "semua orang secara umum tetapi tidak ada yang secara khusus" jarang menjadi objektif usaha pemasaran.

 • Malah poster interaktif tidak banyak memberi peluang untuk berinteraksi dengan pelanggan. Jumlah dan kualiti maklumat yang terkandung dalam kod QR dapat mengubahnya, tetapi buat masa ini ada sedikit cara bagi pemilik perniagaan untuk mengetahui apakah poster "disukai" dengan pelanggan kecuali dia secara aktif meminta maklum balas ini dari kaedah komunikasi lain.

Bayangkan Penggunaan Poster Praktikal

Menilai kelebihan poster serta beberapa kekurangannya yang berpotensi menjadikan anda berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk menentukan di mana anda dapat memanfaatkannya dengan sebaiknya. Oleh kerana poster boleh menjadi pegun dan mudah alih, ia boleh digunakan:

 • Di tempat perniagaan anda, untuk menyambut pelanggan dan membuat simetri yang sangat penting.

 • Di tempat awam yang menarik orang ramai, seperti kedai, pusat membeli-belah, lif, kedai kopi, stesen kereta api, pusat komuniti dan perhentian bas. Perlu diingat bahawa anda mungkin perlu meminta izin, atau membayar yuran, untuk menggantung poster di tempat-tempat ini.

 • Pada pameran perdagangan dan konvensyen, di mana beberapa poster berukuran besar dan tidak konvensional boleh menjadi apa yang anda perlukan untuk menonjol di khalayak ramai.

 • Di perniagaan lain dengan siapa anda telah menjalin pakatan strategik. Perniagaan ini mungkin meminta anda untuk membalas budi dan mengirimkan beberapa bahagian pemasaran mereka. Tetapi jika anda telah mewujudkan perikatan yang kuat, daya tarikan silang pasti jelas.

 • Sebagai faedah kepada vendor dan pembekal.

 • Sebagai hadiah pelanggan pada akhir pertandingan atau pertandingan.

Hormati Kepentingan Poster

Sekiranya anak-anak muda dalam pasukan pemasaran anda dijual dengan kelebihan poster (atau sekadar minat anda terhadap mereka), mungkin menggoda untuk menghantar pesanan cepat ke pencetak. Anda mungkin berfikir anda mempunyai permulaan, terutamanya jika anda meminjam kandungan dari laman web, bahan cetak dan iklan lain.

Sudah tentu bermanfaat untuk menuliskan dan membuat sketsa idea anda. Pastikan anda menyerahkannya kepada artis grafik. Seperti media pengiklanan lain, poster menunjukkan cabaran yang berbeza - penyatuan yang ideal antara visual dan perkataan yang dicetak. Anda mungkin perlu menjalani beberapa semakan, sehingga anda menyetujui reka bentuk akhir. Tetapi itu adalah sebahagian daripada prosesnya.

Jenama, imej dan reputasi anda terlalu berharga untuk dipercayai kepada amatur. Seorang seniman grafik dapat memberikan hasil profesional yang harus bertahan dalam ujian masa - dan akan menyebabkan generasi seterusnya berkata, “Hei, lihatlah poster ini. Bukankah itu sangat keren? "